Magyar résztvevők az ISPAH-konferencián
2022. november 3.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Sikeres TEKA pályázat révén dr. habil. Uvacsek Martina és dr. habil. Soós István kutatóprofesszor vett részt a kilencedik International Society for Physical Activity and Health (ISPAH) konferencián, amelyet idén Abu Dhabiban október 23. és 26. között rendeztek meg.

ISPAH 2022 1

Az esemény egyben az Active Healthy Kids Global Alliance (AHKGA) Global Matrix 4.0 találkozási helyszíne is volt, amelyen 57 ország képviselői személyesen is megoszthatták tapasztalataikat egymással arról, hogy milyen javaslatokat fogalmaznak meg a 6-17 éves fiatalok fizikai aktivitásának helyi és országos támogatásáról, valamint ülő életvitelük optimális szintű limitálásáról. A magyar gyermekek fizikai aktivitásáról és ülő életviteléről szóló 10 indikátorra kiterjedő rövid riportunk poszter formában volt megtekinthető. A nemzetközi projektben résztvevő további 56 ország összehasonlította saját adatait a magyarországi fiatalokéval.

A mindennapos testnevelésből adódóan az iskolai támogatás a fizikai aktivitás elősegítéséhez a legmagasabb helyre rangsorolta hazánkat az 57 ország összehasonlításában. Ez nagy érdeklődést váltott ki a projektben részt vevő kutatókból, akik keresik a nemzetközi jó gyakorlatokat.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!