A Nemzetközi Budo Egyetem rektora látogatott a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetemre
2022. november 2.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

2022. október 17-én egyetemünkre látogatott dr. Kantaro Matsui a japán Nemzetközi Budo Egyetem (IBU) rektora, akit vendégtanárunk Abe Tetsushi és a TF-en cserediákként tanuló Yuto Tonoyama kísért.

A vendégeket egyetemünk részéről dr. Sterbenz Tamás rektor, dr. Ökrös Csaba általános rektor helyettes, dr. Németh Endre a Küzdősportok Tanszék vezetője, Csákvári László mesteroktató és Magyar Adrián az Inkluzív Karate Hungary Sportegyesület elnöke, valamint Koppa Györgyi nemzetközi kapcsolati koordinátor fogadta.

A Nemzetközi Budo Egyetem rektora látogatott a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetemre

A látogatás során a két egyetem rektora új együttműködési szerződést írt alá, valamint Matsui rektor úr megtekintette a TF makettjét az egyetem K1 épületében, és tájékoztatást kapott a campus épületeiről és a tervezett építkezésekről. A hivatalos programot követő munkaebéd során kötetlenül folyt tovább a beszélgetés és a lehetséges együttműködési területek tárgyalása. Matsui rektor úr érdeklődött a rövid képzéseink és az angol nyelvű edzői BA és MSc programjaink iránt, valamint megemlítette, hogy az IBU-n szívesen látnának egyetemünkről vendégoktatót.

Bízunk benne, hogy a találkozó után a két intézmény között folytatódik a sikeres együttműködés diák- és oktatócsere, illetve közös képzések terén is.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!