A TF-en tartottak kerekasztalt a minőségi digitális felsőoktatásról
2022. október 4.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Kedden a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem Róma termében külföldi szakértők jelenlétében tartottak egész napos angol nyelvű munkamegbeszélést „A minőségi digitális felsőoktatás biztosítása Magyarországon” elnevezésű projekt keretében.

A TF-en tartottak kerekasztalt a minőségi digitális felsőoktatásról

A rendezvényt a felsőoktatásért felelős helyettes államtitkárság szervezte a Kulturális és Innovációs Minisztérium és a Magyar Felsőoktatási Akkreditációs Bizottság (MAB) közreműködésével, valamint a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) támogatásával.

„A minőségi digitális felsőoktatás biztosítása Magyarországon” nevet viselő projekt legfőbb célja, hogy javítson a magyarországi digitális felsőoktatás minőségén, és tovább erősítse a hazai felsőoktatási rendszer digitális átalakítását.

Az immáron második alkalommal megtartott egynapos nemzeti kerekasztal célja az volt, hogy bemutassa a projekt keretében végzett előzetes felmérések adatait, továbbá, hogy a magyarországi felsőoktatási szektor kulcsfontosságú szereplőinek bevonásával megvitassa az előzetes ajánlásokat a külső minőségbiztosítási szabványok, az intézményi minőségirányítási gyakorlatok és támogatások felülvizsgálatára vonatkozóan.

Az eseményen először prof. dr. Csépe Valéria, a MAB elnöke köszöntötte a vendégeket, majd Hankó Balázs felsőoktatásért felelős helyettes államtitkár üdvözölte az egybegyűlteket.

A TF en tartottak kerekasztalt a minőségi digitális felsőoktatásról 1

„Egy éve vágtunk bele a munkába, de a mostani az első alkalom, hogy személyesen is megismerjük egymást – mondta a projektben résztvevőknek. – Külön köszönöm a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetemnek, hogy felajánlotta segítségét, így a TF lehet a helyszíne a második kerekasztalunknak. A magyar kormány korán felismerte a digitális átalakulás fontosságát, és feltett szándéka, hogy ebben segítse állampolgárait.”

Prof. dr. Sterbenz Tamás rektor felszólásában először röviden bemutatta az egyetemet, külön kiemelve, hogy 1925-ös alapításakor a TF volt az első testkultúrával és testneveléssel foglalkozó felsőoktatási intézmény Kelet-Európában.

„A 2010-es Nemzeti Sportstratégia létrejötte teljesen új dimenziókat nyitott meg egyetemünk előtt. A jövőben is élni kívánunk a lehetőséggel, versenyképes szereplőkké szeretnénk válni a nemzetközi piacon, miközben meg akarunk felelni nemzetközi minőségi előírásoknak a felsőoktatásban. Szilárdan hisszük, hogy a sport az egyik leghatékonyabb módja, hogy hidat építsünk a nemzetek, a kultúrák, az intézmények, de leginkább a fiatalok közé” – hangsúlyozta a rektor.

A projekt 2023 áprilisában zárul.  

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!