Bronzérmet nyert a TF sárkányhajós egysége a Dunai Regattán
2022. október 3.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Remekül helytálltak a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem lapátosai a hétvégén rendezett hetedik Dunai Regattán: evezőseink ötödikek lettek, sárkányhajós egységünk pedig bronzéremmel térhetett haza a megméretésről.

Bronzérmet nyert a TF sárkányhajós egysége a Dunai Regattán

Október 1-jén a Duna Parlament és a Műegyetem közötti szakaszára és a Műegyetem rakpartra összpontosult az egyetemi evezőssport figyelme, hiszen ott rendezték – 2018 óta először – a legrangosabb magyar evezős- és sárkányhajóversenyt, a Dunai Regattát.

Az eseményen természetesen jelen voltak a TF egységei is: az utóbbi három kiírás győztese, a Borhi Mihály vezette TF sárkányhajósai, valamint a 2018-ban ezüstérmes evezős nyolcas, amelynek élén Bóka Örs csapatkapitány állt.

A sárkányhajósok futamában 11 egyetem csapott össze az elsőségért. A TF együttese a második futamban a Széchenyi István Egyetem és a Pécsi Tudományegyetem mögött harmadikként ért célba, és ezzel bronzérmet szerzett.

"Hazudnék, ha azt mondanám, elégedett vagyok az eredménnyel – ecsetelte Borhi Mihály. – A győzelem reményében ültünk hajóba, a futam során azonban beigazolódott, hogy a honi egyetemi sárkányhajómezőny az utóbbi években óriási fejlődésen ment keresztül. Érdekesség, hogy jobb eredményt értünk el, mint 2018-as fölényes győzelmünk során. Büszke vagyok legénységem tagjaira, egytől egyig mindenkire, valamint a bennünket felkészítő trénerekre. Mindenki beletette szívét-lelkét a munkába.”

Borhi Mihály hozzátette, a futam után egyöntetűen az volt a vélemény, hogy ez a verseny olyan új korszak kezdetét kell, hogy jelentse, amelynek során fantasztikus közösségüket összetartva hosszú távú építkezésbe kezdhetnek a TF állandósuló sárkányhajó-legénységeként, s mihamarabb visszaülhetnek a trónra. A csapatvezető a következő hetekben az egyetem és a TFSE vezetésével igyekszik majd tárgyalni a további lehetőségekről, a legénységgel pedig szeretne mielőbb találkozni, és fenntartani a csapatkohéziót.

Bronzérmet nyert a TF sárkányhajós egysége a Dunai Regattán 1

Az evezősöknél kilenc felsőoktatási intézmény, közöttük a TF legjobbjai ültek hajóba az elsőségért. A mieink az előfutamukból ellentmondást nem tűrve az első helyen jutottak be a döntőbe, ahol végül az ötödik helyet kaparintották meg.

„A fináléban sajnos nem tudtuk megismételni azt a teljesítményt, amelyet az előfutamban nyújtottunk – értékelt Bóka Örs csapatkapitány –. A második előfutamból tovabbjutott egységeknek, így nekünk is, mindössze harminc percük volt pihenni, amelyben a hajópakolás is benne volt, s emiatt nem volt időnk regenerálódni. A döntőben szakadó esőbben végül az ötödik helyen zártunk. Fáj a szívünk, hiszen nagyon szerettünk volna dobogós helyezést elérni, de összeségében elégedett vagyok, mert mindent kiadtunk magunkból, így nincs okunk szégyenkezni. Gratulálok a győztesnek és a többi csapatnak!”

Az evezős futamokat a Budapesti Műszaki és Gazdasági Egyetem nyerte, a sárkányhajós versenyben pedig a Nemzeti Közszolgálati Egyetem csapat hozta be a hajót az első helyre.

A TF sárkányhajócsaptának tagjai: Bajnai Marcell, Balogh Boglárka, Bánovics Dorottya, Béke Kornél, Benkő László, Borhi Mihály, Czuffer Attila, Gergő Dominika, Horváth Kinga, Huszár Dániel, Kotroczó Levente, Kovács Dániel, Méhes Krisztina, Nagy Szabolcs, Őry Zsombor, Pál Lili, Petrovic Maja, Ruzsits Patrik, Szántó Simon, Vaszkó Eszter

A TF evezős nyolcasának tagjai: Porvázsnyik Patrik, Kerekes Krisztián, Szabó Marci, Juhász Tamás, Berta Gergely, Sándor Áron, Bóka Győző Örs, Horváth Kitti, Kiss Hanga (kormányos)

Fotó: hunrowing.hu, nvesz.hu

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!