Gólyaest a TF-en
2022. szeptember 30.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Szeptember 28-án, szerdán tartották a TF aulájában az Alumni, Karrier és Speciális Hallgatói Szolgáltatások Iroda (AKSI), valamint a Hallgatói Önkormányzat (HÖK) közös, immár hagyományosnak mondható rendezvényét, a gólyaestet. 

Gólyaest a TF-en

Szép számú hallgatóság jelent meg a TF aulájában az este 7 órakor kezdődött eseményen. A HÖK felvezetése után először dr. Lőkös Dániel az AKSI vezetője szólította meg a hallgatókat, és osztotta meg – többek között – saját elsőéves emlékeit a jelenlévőkkel. Ezt követően dr. Cserny Ákos oktatási rektorhelyettes köszöntötte az egybegyűlteket, és jó szórakozást kívánt az estére.

Az tanszéki, illetve egységi bemutatók idén is változatosra sikerültek: voltak hosszabbak és rövidebbek, beszédesek és filmmel illusztráltak, modernek és hagyományosak, zenei aláfestéssel és anélkül készültek, viccesek és tárgyilagosak, élő vagy csak videón megjelenők. A hallgatók többnyire érdeklődéssel figyelték ezeket, és úgy tűnt, hogy a személyes megjelenést, illetve beszédet jobban megbecsülték (no meg azokat a tanárokat, akik jelenlétükkel megtisztelték az estét).

Fél 9 körül kezdődött el a kvízvetélkedő. Húsz csapat – közöttük, mint mindig – az egyetlen tanárcsapat, a „Mindhalálig TF” is ott ült a padoknál. Hét témakörben kellett megválaszolniuk a csapatoknak a kivetítőn megjelent kérdéseket, s a helyes válaszokat papírra vetniük. Érdekes témaköröket találtak a kvízösszeállításához: olyanokat, amelyek mind a fiataloknak, mind pedig a tanároknak fejtörést okoztak. A derűs hangulatú vetélkedő eredményhirdetésekor nagy üdvrivalgással köszöntötték a győztes csapatokat, amelyek ajándékcsomagot kaptak. Ez igaz a tanárcsapatra is, amely immáron ötödik alkalommal vett részt az egyetem kvízversenyein, és „versenyen kívül” indulva, különdíjban részesültek.  

A hangulat ezután egyre csak fokozódott: gyorsan fogyott a hagymás zsíroskenyér és persze a csapolt sör is. Az esemény éjfél körült zárult, mindenki legnagyobb megelégedésére.

Köszönet a szervezőknek!

Nemerkényiné Hidegkuti Krisztina

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!