Program a TF-en: fókuszban a cukorbetegség és a sport kapcsolata
2022. szeptember 27.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Diabétesz és sport témában rendeznek filmvetítéssel és kerekasztal-beszélgetéssel egybekötött programot október 10-én, hétfőn a TF-en.

diabetesz

A diabétesz és a sport témájában a Sport-táplálkozástudományi Központ és a Sportos Cukorbetegek Egyesülete cukorbetegségről szóló ismeretterjesztő előadásának, valamint premier előtti filmvetítésnek és kerekasztal-beszélgetésnek ad otthont a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem október 10-én, hétfőn az Athén teremben 16-tól egészen 20 óráig.

A program első „állomása” a délután négykor kezdődő ismeretterjesztő előadás a táplálkozás, a sport és a cukorbetegség kapcsolatáról. Ezt követően 17.30-tól a Ride for your L1fe („Tekerj az életedért”) című filmben a Team Novo Nordisk kerékpároscsapat szezonját kísérhetik figyelemmel a nézők. A szereplők között lesz Kusztor Péter, az egyetlen magyar cukorbeteg kerékpárversenyző, valamint feltűnnek a filmben a nagy sikerű Tour de Hongrie versenyszakaszai. A program zárásaként 18.40-kor kezdődik a kerekasztal-beszélgetés Kusztor Péterrel, dr. Svébis Márk diabetológussal, prof. dr. Martos Éva sportszakorvossal, Shenker-Horváth Kinga dietetikussal, valamint a moderátorral, a cukorbeteg hobbisportoló Csík Csaba Krisztiánnal.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!