Kapcsolatépítés Japán és Magyarország között a budó révén
2022. szeptember 15.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Látványos mozdulatok, váratlan megoldások, kölcsönös tisztelet. Ez mind jellemző a budóra, vagyis a japán harcművészetekre.

A Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem honlapján már augusztusban beszámoltunk róla, hogy a TF promóciós együttműködésre kapott megtisztelő felkérést Uszui Hideótól, a Japán Budókan Alapítvány elnökétől a 2022-es japán–magyar budó kulturális kapcsolatépítő online találkozó kapcsán.

A szervezet minden évben küld modern és tradicionális budót képviselő csoportokat más országokba, ahol bemutatókat és versenyeket rendezve bemutatja e harcművészet szellemiségét, egyszersmind igyekszik hozzájárulni Japán és az adott ország közötti baráti kapcsolat kiépítéséhez. Prof. dr. Sterbenz Tamás, a TF rektora a lehetőségeihez és hivatalos időbeosztásához mérten igyekszik részt venni az október 15-re tervezett találkozón, amelynek előkészítésében a Küzdősportok Tanszék munkatársai is aktívan közreműködtek.

A program élőben látható lesz a Japán Budókan Alapítvány hivatalos YouTube-csatornáján október 15-én magyar időszámítás szerint 9.30-tól!

Részletes program a szórólap második oldalán >>>

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!