Kovács Antal tanulságos küzdősportszekciót ígér a Sport és Innováció Konferenciára
2022. augusztus 29.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

A szeptember 14. és 16. között sorra kerülő Sport és Innováció Konferencia egyik szekciója a küzdősportok és a sportinnováció kapcsolatát állítja középpontjába. A kerekasztal-beszélgetést moderáló olimpiai és világbajnok cselgáncsozó, dr. Kovács Antal úgy látja, sok mindenki tanulhat majd abból, ami a beszélgetésen elhangzik – még olyanok is, akik nem a sportban keresik a boldogulást.

Kovács Antal tanulságos küzdősportszekciót ígér a Sport és Innováció Konferenciára

„Nemcsak a magyar, hanem a nemzetközi sport egyik legnagyobb kihívása, hogyan lesz a tehetségből sikeres élsportoló – nyilatkozta honlapunknak dr. Kovács Antal, a Testnevelési Egyetemért Alapítvány kuratóriumi tagja –. Számos tehetséget nevelünk a különböző küzdősportokban, ám közülük sokan 18-22 éves koruk között választás elé kerülnek. Ekkor dől el ugyanis valójában, kiből lesz élsportoló, és kiből nem. A jelenséget leginkább új technológiákkal és irányzatokkal, de leginkább pedagógiai módszerekkel közelíthetjük és érthetjük meg. Úgy látom, hogy a küzdősportokhoz szükséges fegyelem és a mai fiatal generációk szabadságvágya gyakran ütközik egymással, ami komoly kihívást jelent a szakembereknek. A legnagyobb az, hogyan lehet átadni a küzdősportok közvetítette értékeket a fiataloknak úgy, hogy erősítsék a kötődést a sportágakhoz, ne pedig gyengítsék.”

Kovács Antal arra is felhívta a figyelmet, hogy manapság egyre többen keresik az extremitásokat, amelyeket sokan a küzdősportokban találnak meg. A szakemberek és a pedagógusok dolga, hogy rávilágítsanak küzdősportok előnyeire, és ezáltal minél szélesebb rétegeket vonjanak be. Meglátása szerint ebben, illetve a tehetséggondozásban ugyancsak elengedhetetlen szerep jut az innovációnak.  

Bármilyen meglepően hangzik is, de a szekció tanulságai nemcsak azoknak lehetnek hasznosak, akik a sportban vágynak sikerekre, hanem azoknak is, akik az üzleti életben próbálnak szerencsét. 

„A kerekasztal-beszélgetés – amely olyan nagy neveket vonultat fel, mint Bertók Róbert, dr. Németh Endre, Nemcsik Zsolt, Csákvári László és Magyar Adrián – azokat a küzdősportokban használt küzdési technikákat állítja középpontjába, amelyek a piaci környezetben is remekül hasznosíthatóak. Gondolok itt az asszertivitásra, a küzdeni vágyásra vagy éppen a fájdalomtűrő-képességre. Így aztán bárki számára érdekes lehet az előttünk álló másfél óra.”      

A szekciót szeptember 14-én, szerdán tartják 15.15 és 16.30 óra között.

Az V. Sport és Innováció Konferenciára itt regisztrálhatunk, a konferencia programja pedig itt tekinthető meg.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!