Együttműködési megállapodás az ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia Nonprofit Kft.-vel
2022. augusztus 25.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Együttműködési megállapodást kötött csütörtök délelőtt a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem, valamint az államilag elismert, a hazai jégkorong-utánpótlásképzés egyik fellegvára, a Fehérvár Hockey Academy 19. Az ünnepélyes aláírás helyszíne az egyetem Róma terme volt.

Együttműködési megállapodás az ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia Nonprofit Kft.-vel

Az eseményen az ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia Nonprofit Kft. részéről Fekti István ügyvezető, Kovács Csaba szakmai igazgató, dr. Nagy Attila tudományos főmunkatárs (FEHA19 Jégkorong Módszertani Központ) és dr. Warvasovszky Donát jogi képviselő volt jelen, míg a TF-et dr. habil. Sterbenz Tamás rektor és prof. dr. Géczi Gábor, a Gazdaság és Társadalomtudományi Intézet igazgatója, a Sportmenedzsment tanszék vezetője képviselte.

A sokrétű megállapodás egyik fontos célja, hogy a jövőben a felek megőrizzék a FEHA19 jégkorongcsapatának elit utánpótlásképző jellegét, illetve a FEHA19 Jégkorong Módszertani Központja legyen a TF sporttudományi képzésének és kutatásainak egyik gyakorlati helyszíne. Az együttműködés másik fontos célja, hogy a TF kínálta képzésekbe és továbbképzésekbe a FEHA19 edzői és sportolói igény szerint bekapcsolódhassanak.

A megállapodás – többek között – arra is kitér, hogy a TF tudományos és kutatásfejlesztési tevékenységét a jövőben a FEHA19 edzői, sportolói és munkatársai is segítik, míg a TF tudományos hátteret nyújt a FEHA19, mint Jégkorong Módszertani Központ számára a magyar sport – elsődlegesen az utánpótlás-nevelés –, valamint a sportszakemberképzés fejlődése érdekében.

„A sokrétű megállapodás legfontosabb eleme, hogy a két intézmény segítse egymást – mondta prof. dr. Géczi Gábor. – Az edzőképzés során nagy mértékben szeretnénk támaszkodni a módszertani központra és szakembereire. Nem titok, hogy terveink szerint a módszertani központ tudományos lapjában több TF-es oktató publikációja is helyet kap majd.”

Fekti István ügyvezető hangsúlyozta, az együttműködés a közeli és a távoli jövőben egyaránt tudományos alapokra helyezi az akadémia működését, ami az intézet számára a megállapodás kulcsfontosságú hozadéka.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!