Véget ért a 100 fős TF-gólyatábor
2022. augusztus 19.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Gazdag programkínálattal, rengeteg ügyességi játékkal, testmozgással és természetesen bulizással mutatták meg a HÖK-ös szervezők a gólyáknak, milyen is az élet a TF-en.

Véget ért a 100 fős TF-gólyatábor

Augusztus 15-én, hétfőn kezdődött, és csütörtökön ért véget a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem gólyatábora, amelynek – a hagyományoknak megfelelően – az egyetem velencei Vízisport és Rekreációs Központja, illetve a Sport Hotel adott otthont.

„Mint mindig, most is az Athén teremben fogadtuk a gólyákat – számolt be Oravecz Anna, a Hallgatói Önkormányzat (HÖK) elnöke. – Megtanítottuk nekik az indulót és a gólyatáncot, ezzel is fokozva a hangulatot. Ezt követően elindultunk a tábor helyszínére, Velencére.”

Véget ért a 100 fős TF-gólyatábor

A reggeli torna után az első nap tematikus sor- és sprintversenyt rendeztek a frissen felvett TF-hallgatóknak. A vetélkedő középpontjában a tábor fő témája, a Madagaszkár című mese állt. A nap második felében a csapatépítő tréningé volt a főszerep, este pedig következett a hajnalig tartó, elmaradhatatlan bulizás.

„A második nap mindenki megmutatta, mennyire ügyes a sportban – végtére is részben ezért jöttek a TF-re. Fociztak, kidobóztak, a TFSE cheerleaderei pedig mindenkinek megtanítottak egy-egy alapmozdulatot. A kánikulában óriási sikert aratott a vízicsúszda. Délután ódát és csapatindulót írtak, illetve csapatzászlót készítettek. Az este a kreatív feladatok megoldása és persze a bulizás jegyében telt” – folytatta a beszámolót a HÖK elnöke.

A harmadik nap vízi játékok és játékos kincskeresés volt a fő program, este pedig a hat csapat mentora mutathatta meg képességét. Az eredményhirdetést követően bulival zárult a 2022-es gólyatábor. 

Véget ért a 100 fős TF-gólyatábor

A szervezők elmondták a leendő TF-hallgatóknak, ősztől mire számítsanak a különböző szakokon és képzéseken, és hogy mire figyeljenek oda. Volt szó a HÖK-ös életről, bemutatkozott a TFSE, sőt egy napra még dr. Sterbenz Tamás rektor is ellátogatott a táborba.

„Lelkes, ugyanakkor néha megszeppent és fegyelmezett gólyákkal találkoztam – mesélte a rektor. – Amikor lent voltam, éppen a TFSE-ről hallgattak előadást. Elmondtam nekik, hogy a TF-nek milyen céljai vannak a sport területén, aminek részeként röviden kitértem a júliusi Európai Egyetemi Játékokon elért sikereinkre is. Beszélgettünk a leendő ösztöndíjakról és a hallgatóknak szánt szolgáltatásainkról is, de a fő csapásirány természetesen a sport volt. Úgy értesültem, hogy az utóbbi évek leglelkesebb és legfegyelmezettebb gólyái táboroztak idén Velencében.”

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!