Együttműködésre kérte fel a TF-et a Japán Budókan Alapítvány
2022. augusztus 18.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Promóciós együttműködésre kapott megtisztelő felkérést a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem Uszui Hideótól, a Japán Budókan Alapítvány elnökétől a 2022-es japán–magyar budó kulturális kapcsolatépítő online találkozó kapcsán.

Együttműködésre kérte fel a TF-et a Japán Budókan Alapítvány

Az említett alapítvány a budó széles körű terjesztése, valamint ennek révén a fiatalok egészségtudatos nevelése érdekében számos eseményt, versenyt és továbbképzést szervez, amelyeket nem kizárólag Japánban rendeznek meg. A szervezet minden évben küld modern és tradicionális budót képviselő csoportokat más országokba, ahol bemutatókat és versenyeket rendezve bemutatja e harcművészet szellemiségét.

Ezen kívül szemináriumokon, workshopokon és közös edzéseken igyekszik közreműködni a sportág nemzetközi szintű megismertetésében és elterjedésében, egyszersmind hozzájárulni Japán és az adott ország közötti baráti kapcsolat kiépítéséhez.

A koronavírus terjedése miatt 2020 óta nem volt lehetőség külföldi programok lebonyolítására, ezért az alapítvány úgy döntött, hogy idén október 15-én online kapcsolatot létesítve Japán és Magyarország között budó kulturális kapcsolatépítő találkozót szervez. A program élőben látható lesz a Japán Budókan Alapítvány hivatalos YouTube-csatornáján.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!