A TF-en járt az Üzbég Testnevelési és Sportkultúra Továbbképző Intézet delegációja
2022. augusztus 15.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

2022. augusztus 11-én egyetemünkre látogatott az üzbég sortminiszter tanácsadója, Avazjon Kudratillaevich Karimov, az Üzbég Testnevelési és Sportkultúra Továbbképző Intézet rektora, Ilhomjon Ahmedovich Tursunaliev, valamint Valijon Khoshimov projektmenedzser.

A TF-en járt az Üzbég Testnevelési és Sportkultúra Továbbképző Intézet delegációja

A küldöttség célja az volt, hogy megismerje Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem (TF) kínálatában szereplő nemzetközi képzési palettát, valamint aláírjon egy szándéknyilatkozatot, amely a két intézmény közötti kapcsolat létrehozására irányul. A delegációt dr. habil. Sterbenz Tamás rektor, D’Ess Sabina Alexandra és Koppa Györgyi nemzetközi kapcsolati koordinátorok, valamint Kozák Mária (tolmács), a Műszaki és Ellátási Igazgatóság munkatársa fogadta.

A felek egyeztettek a lehetséges együttműködési területekről. Többek között felmerült egy jövőbeni közös edzőtábor létesítése a két ország sakkválogatottja részére a TF velencei campusán. Az üzbég partnerben nagy érdeklődést váltottak ki a TF rövid képzései is. Sterbenz Tamás meghívást kapott a közeljövőben Üzbegisztánban sorra kerülő Rektori Konferenciára is.

Bízzunk benne, hogy a két intézmény közötti megállapodás sikeres és egyben hosszú együttműködés kezdetét jelenti a felek számára.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!