Elindult a Meter Matters projekt egyetemünk részvételével
2022. július 18.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

A Magyar Testnevelési Egyetem partnerként vesz részt a Meter Matters elnevezésű Erasmus+ projektben (2022 június 1. – 2024. május 31.), melynek projektindító megbeszélését Ljubljanában, a Ljubljana Egyetem, mint projekt koordinátor szervezésében tartották június 21-én. A magyar partnerekkel külön előkészítő ülésre is sor került a Magyar Speciális Olimpiai Szövetség, a Ljubjanai Egyetem és egyetemünk képviselőinek részvételével.

Elindult a Meter Matters projekt egyetemünk részvételével

A projekt magyar résztvevői

A projekt további partnerei között találhatjuk a a Szlovén Speciális Olimpia, a Magyar Testnevelési Egyetem, a portugál Coimbrai Egyetem, valamint a portugál APDA Coimbra (Associacao Portuguesa para as Perturbacoed do Desenvolvimento u Autismo de Coimbra) szervezeteit és képviselőit. A projektet Prof. Dr. Mojca Doupona vezeti a Ljubjanai Egyetem képviseletében, egyetemünkről Dr. Perényi Szilvia, a sportmenedzsment tanszék docense és Dr. Farkas Judit projekt vesz részt a megvalósításban.

Elindult a Meter Matters projekt egyetemünk részvételével

Elindult a Meter Matters projekt egyetemünk részvételével 2A projekt témája a sportban megvalósítható inklúzió feltárása azzal a céllal, hogy

  1. megfelelő kritériumokat dolgozzanak ki olyan, többségi sportszervezetek által kínált sportprogramok társfinanszírozására, melyekben részesülnek, részesülhetnek az értelmi sérült emberek is;
  2. modellt kínáljanak országos szinten az inklúzió társfinanszírozására.

Az inkluzív sportkörnyezet társfinanszírozása kritérumainak feltérképezését kutatás előzi meg, melyre kitér az érintettek fókuszcsoportos vizsgálatára. így a kutatás vizsgálja a többségi sportklubokban működő inkluzív edzőket, valamint a sportolókat és szüleiket, vagy gondozóikat. De interjúk készülnek az inkluzív sport területén jártas szakemberekkel, valamint meghatározzák a megfelelő mérőszámokat, indikátorokat is.

Elindult a Meter Matters projekt egyetemünk részvételével (Erasmus+ co-founded)

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!