Ismerős terepen, igazgatóként talált új kihívásra Oros Zsolt
2022. július 18.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Június 28-án nevezték ki az egyetem Műszaki és Ellátási Igazgatóságának élére a TF-en csaknem nyolc éve dolgozó Oros Zsoltot, aki a nyugdíjba vonult Zékány Mártát váltja az igazgatói székben.

Ismerős terepen talált új kihívásra Oros Zsolt

A kinevezése előtt biztonságtechnikai referensként tevékenykedő szakember – egyelőre egy évig – megbízott vezetőként irányítja a szervezeti egység munkáját, ám mivel hosszú távon gondolkodik, jövőre benyújtja pályázatát az igazgatói posztra.

„Korábban a Semmelweis Egyetemen dolgoztam tűz- és munkavédelmi főelőadóként, 2014-ben kerültem a TF-hez tömbelőadónak. Amikor 2014-ben a TF levált a Semmelweisről, felkértek, hogy biztonságtechnikai referensként csatlakozzam a Testnevelési Egyetemhez. Az elmúlt csaknem nyolc év során jól beleláttam a 2015 februárjában megalakult igazgatóság működésének szinte minden szegmensébe, úgyhogy elmondhatom, nem ismeretlen terepen vágok bele az új kihívásba.”

Első és egyben legfontosabb feladatának tekinti, hogy javítsa a kommunikációt a társszervezetekkel és az érintettekkel, hatékonyan szervezze meg a munkafolyamatokat, továbbá kiossza és ellenőrizze az elvégzett feladatokat.   

„Napirenden van nálunk némi szemléletváltás is, hiszen a jövőben arra szeretnénk törekedni, hogy gyorsan és hatékonyan reagáljunk a felmerülő problémákra, ha lehet, mindezt a saját erőforrásaink felhasználásával. Amennyiben szükséges, természetesen bevonunk külső partnereket is.”

Talán csak kevesen tudják, hogy Oros Zsoltnak a sport területén is komoly kötődése van a TF-hez: elvégezte az OKJ-s, majd a BA labdarúgóedző-képzést, valamint a sportlétesítmény-üzemeltető szakirányú képzést is, és jelenleg az MSc szakedzőképzés hallgatója. A TF-es tanároktól szerzett tudásra és tapasztalatokra alapozva fogalmazta meg vezetői ars poeticáját.

„Prukner Lászlót tudom idézni, aki többször elmondta: azért fontos felkészültnek lennünk a labdarúgás összes területén, hogy minden esetben vitapartnerek tudjunk lenni, és ne tudjanak megtéveszteni bennünket. Számomra elengedhetetlen, hogy az igazgatóságot érintő összes feladatba betekintésem legyen, mindig felkészült legyek, és tudjam, hogy egy probléma esetén melyik területen, hol keressem a megoldást, mikor és mihez nyúljak. Visszatérve a focis hasonlatra, az igazgató az edző, a kisebb vagy középszintű vezetők a védelem, akik megadják a stabilitást a csapatnak, a többi kolléga pedig elöl játszik, és a gólokat szerzi.”   

Még egy nyílt titok Oros Zsoltról: szurkolóként a Barcelona labdarúgócsapata sikeréért szorít, így nem állhattuk meg, hogy kikérjük véleményét a jelenleg több sebből vérző csapatról.

„Ha tudnám, ki nyeri a Bajnokok Ligája következő kiírását, valószínűleg nagy tétben fogadnék rá. Évről évre egyre kiélezettebb a küzdelem a BL-serlegért, s aki bejut a legjobb nyolc csapat közé, jó eséllyel pályázik a győzelemre. Kíváncsian és egyben nagy reményekkel várom a Barcelona szereplését a legrangosabb európai kupasorozat következő kiírásában. A csőd szélén álló klubban végre elindultak azok a kedvező gazdasági folyamatok, amelyeknek köszönhetően erős kerettel és bizakodva vág neki az előtte álló idénynek.”

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!