5. lett a budapesti cselgáncs Grand Slam-en Nerpel Gergely, a TFSE versenyzője
2022. július 11.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Ötödik helyezést ért el Nerpel Gergely, a TFSE fiatal csillaga, a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetemen a Küzdősportok Tanszéket vezető dr. Németh Endre tanítványa a hétvégén a budapesti Papp László Arénában megrendezett cselgáncs Grand Slam-en, amely egyben a 2024-es párizsi olimpia kvalifikációjának első európai állomása volt.

A Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetemen osztatlan testnevelőtanári szakon tanuló, 21 esztendős dzsúdós a 90 kilogrammosok súlycsoportjában indulva, túljutva az észt Kaljulaidon a nyolcaddöntőben a kétszeres Európa-bajnoki bronzérmes azeri Mammadali Mehdijevvel találkozott, és a hosszabbítás 29 másodpercében a szőnyeg szélén nagy külső horogdobással a földre vitte. A bírók videózás után vazaarit ítéltek a javára, így bejutott a nyolc közé. A negyeddöntőben az olasz Christian Parlatival csapott össze, aki végig kézben tartotta a meccset, és 1:25 perccel a vége előtt egy hátsó gáncsra vazaarit kapott. Ezután leszorította a TFSE dzsúdósát, aki vereségével a vigaszágra került. Ott a tádzsik többszörös World Tour érmes Komronsoh Usztopirion várt rá, aki kevés ellenállást tanúsított, első dobáskísérletét Nerpel megkontrázta, és leszorította ellenfelét. A harmadik helyért az Eb-ezüstérmes grúz Beka Gviniasvilivel csapott össze, aki fél perc elteltével már vazaarival vezetett, majd nem sokkal később szemből kiemelte és földhöz vágta a fiatal magyart, amire ippont kapott. Nerpel Gergely ezzel az ötödik helyen végzett a 34 fős világklasszisokat felvonultató mezőnyben. Sikerével kivívta, hogy a Magyar Judo Szövetség nevezte a hétvégi zágrábi Grand Prix versenyre is.

5. lett a budapesti cselgáncs Grand Slam-en Nerpel Gergely, a TFSE versenyzője

A magyar küldöttség Pupp Réka (52 kg) aranya, illetve Vég Zsombor (100 kg) bronza révén két éremmel zárták a budapesti Grand Prix-t, amelytől – mint arról mi is beszámoltunk – a legjobb magyar dzsúdós, a TF-en tanuló, olimpiai bronzérmes Tóth Krisztián koronavírusos megfertőződése miatt az utolsó pillanatban kénytelen volt visszalépni.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!