MOB-érdemérmet kapott Pavlik Gábor!
2022. május 30.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Több, a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetemet érintő változásról döntött a Magyar Olimpiai Bizottság május 28-i, szombati közgyűlése, amelyen dr. Pavlik Gábor professzor úr MOB-érdemérmet kapott.

Újra a MOB közgyűlésének tagjává választották a TF et

Mint ismert, az előző elnökség döntése alapján több, a hazai sportéletben meghatározó tagszervezet is kikerült a közgyűlésből, ám a januárban megválasztott új elnök, a Gyulay Zsolt vezette MOB alapszabály-módosítással újra a közgyűlésbe választott több szervezetet, így a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetemet is.

A szombati MOB-közgyűlés másik, igencsak fontos TF-es vonatkozása, hogy MOB-érdemérem kitüntetést kapott az Egészségtudományi és Sportorvosi Tanszék professor emeritusa, dr. Pavlik Gábor, aki január 29-én ünnepelte 80. születésnapját. Pavlik tanár úr, aki a Semmelweis Egyetemen is tart előadásokat, csaknem 50 éve áll a katedrán, és kiemelkedő oktatói-kutatói tevékenysége mellett sportolókat is segített, illetve segít a boldogulásban és emellett 2000 és 2008 között a három olimpiai bajnoki címet nyert férfi vízilabda-válogatott mellett is dolgozott sportorvosként.

fotó: Árvai Károly

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!