Bemutatták az „Edzéselméleti alapok a jégkorongban” című könyvet
2022. május 25.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Újabb könyvbemutatót tartottak a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem könyvtárában. Ezúttal a Magyar Jégkorong Szövetség (MJSZ) korábbi sportágfejlesztési igazgatója, Jim Brithén eredetileg svéd nyelven többedmagával írt, majd angolból magyarra lefordított „Edzéselméleti alapok a jégkorongban” című művével ismerkedhettek meg a jelenlévők.

Bemutatták az Edzéselméleti alapok a jégkorongban című könyvet

Az eseményen jelen volt dr. habil Sterbenz Tamás, a TF rektora, valamint a könyv szaklektorai, dr. Kneffel Zsuzsanna, az Egészségtudományi és Sportorvosi Tanszék docense, prof. dr. Géczi Gábor, a Gazdaság és Társadalomtudományi Intézet igazgatója, a Sportmenedzsment tanszék vezetője, Nagy Ákos, a Győri ETO HC klubmenedzsere és Krasovecz Ferenc olvasószerkesztő. Megjelent az eseményen továbbá Vas Márton, az MJSZ általános igazgatója, a TF korábbi hallgatója és Sipos Levente, az MJSZ főtitkára, aki szintén a TF-en szerzett diplomát.

Először Géczi Gábor köszöntötte a jelenlévőket. Beszédében aláhúzta, hogy rendkívül színvonalas könyv került ki a szakemberek keze alól, és a mű a jövőben várhatóan nagyban segíti a TF-en folyó edzőképzést. Arra is kitért, hogy a kiadványt mindenféleképpen hozzájárul a hazai szakemberek gyakorlati tudásának bővítéséhez.

Ezt követően Sterbenz Tamás szólt néhány szót a hallgatósághoz. Beszédében kiemelte, hogy az egyetem a jövőben szeretné felkarolni a téli sportokat is, ezért a jégkorong és oktatása a megfelelő szakmai és tudományos háttérrel rendelkező Sportági Intézeten belül kap majd helyet.

„Nem vághatunk neki a következő évtizedeknek úgy, hogy nincs itthon egy jól megírt, edzéselmélettel foglalkozó tankönyv, amely digitális változatban is elérhető. Ez a mostani kiadvány egy olyan sportág edzéselméleti alapjait mutatja be, amely Géczi Gábornak köszönhetően megfelelő súlyt kap a TF-en” – nyomatékosította a rektor.

A folytatásban Sipos Levente, az MJSZ főtitkára mondott néhány fontos szót a könyvről.

„Rendkívül sok időt töltöttünk a könyv fordításával és kiadásával – jegyezte meg. – Fontos ugyanakkor elmondanom, hogy a mű praktikus példány, vagyis nem a könyvespolcon a helye, hanem a szakemberek kezében. Nemcsak a szakmai tartalma minősíti, hanem a benne lévő színvonalas képek és ábrák is. A könyvvel régóta tátongó űrt kívántunk betölteni, és remélem, hogy a sportágban dolgozó honi szakemberek – régi és új generációk tagjai egyaránt – hasznát veszik.”

A kilenc fejezetből álló mű – amely a svéd szövetség engedélyével és a hazai szövetség támogatásával jelent meg – a jégkorongozók nemzetközi szintű felkészítését segíti, és iránymutatásként szolgál sportolók, edzők, sportvezetők és szülők számára egyaránt.

A hiánypótlónak nevezhető könyvet a szövetség honlapjáról tölthetjük majd le pdf formátumban, a nyomtatott kiadást pedig a hazai jégkorongedzők kapják. A szövetség a TF könyvtárának is adományozott négy kikölcsönözhető példányt.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!