A TF megmozgatja az óvodásokat és az időseket is
2022. május 18.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Nagyszerű kezdeményezés megszervezésében és rendezésében vesz részt a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem. A Józsefvárosi Óvodákkal, Józsefváros Önkormányzatával és a Nyugdíjas Klubok és Idősek „Életet az éveknek” Országos Szövetségével együttműködve megmozgatja az időseket és a gyerekeket egyaránt.

A TF megmozgatja az óvodásokat és az időseket is

Május 20-án, majd pedig 27-én, tehát két pénteki napon közös programot kínál a TF Budapesten a II. János Pál Pápa téren reggel tíz órától, a középpontban természetesen a mozgás lesz.

„Szeretnénk hidat építeni a két korosztály közé, s erre a közös mozgás tökéletesen megfelel – tudtuk meg Grandpierre Judittól, a TF Rekreáció Tanszék ügyvivő szakértőjétől. – Óvodából és idősek otthonából érkeznek a 45 perces tematikus foglalkozásra a résztvevők, amelyet úgy építettünk fel, hogy a végén már együtt, kézen fogva teljesítsék a küldetést az idősek és a gyerekek. A TF mint oktatási intézmény jelenik meg, mi adjuk a szakmai a tudást, az egyetem hallgatói pedig szakmai gyakorlat keretében segítik a program megvalósulását, melyre önként jelentkezhettek rekreáció szakos hallgatók, és az ötleteléstől a megvalósításig jelen vannak, ők vezetik a foglalkozásokat.”

A szervezők szándéka szerint ez a program hagyományt teremt, s a két májusi alkalmat követően lesz folytatása az óvodások és az idősek közös tornájának.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!