A TF-es Király Julianna sportönkéntesként járja be a világot – videó!
2022. április 28.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

A Magyar Testnevelési és Sporttudomány Egyetem (TF) sportmenedzser szakos hallgatója, Király Julianna volt az év első FISU-önkéntese, amiről a nemzetközi szervezet honlapja is beszámolt.

A TF-es Király Júlia sportönkéntesként járja be a világot

A Nemzetközi Egyetemi Sportszövetség (FISU) jelentős versenyei közé tartoznak az egyetemi világbajnokságok és világkupa-sorozatok, amelyeket minden évben, több sportágban is megrendeznek.

Idén világbajnokságon eddig sítájfutásban, gyorskorcsolyában és sífutásban mérték össze tudásukat a hallgatók, míg uszonyos úszásban világkupaversenyt rendeztek. Az év folyamán igazi FISU-eseménydömping zúdul a nyakunkba, ezért a nemzetközi szervezet jelentkezőket keres önkéntesprogramjába. A vállalkozó kedvűek az egyetemi világbajnokságokon és világkupákon vehetnek részt a szervezőbizottság munkájában. 

Örömmel és büszkén írjuk le, hogy Király Julianna, a Magyar Testnevelési és Sporttudomány Egyetem sportmenedzser szakos hallgatója volt az év első FISU-önkéntese. Juli a februári, Jáchymovban rendezett sítájfutó-világbajnokságon dolgozott a szervezőbizottság tagjaként.

Juli 2012-ben a Spar terepfutó Európa-bajnokságon volt először önkéntes, s azóta számtalan nemzetközi sporteseményen vett részt, többek között a számára felejthetetlen 2019-es nyári Universiadén. Idén sem lazít, hiszen szervezőként ott lesz a Trophy felnőtt rögbi Európa-bajnokságon, amelynek második részét Budapesten rendezik, az Erasmus-programmal pedig újra nyakába veszi a világot.

Ha már Erasmus-program: nemrég tért vissza nyolchónapos lipcsei „kiküldetéséből”, ahol egy egyesültben dolgozott szervezőként. Május 8-án utazik egy hétre Szenegálba, ahol a sport és a fenntartható fejlődés kapcsolata lesz a téma. A németországi „kaland” sikerein felbuzdulva újra beadta jelentkezését az Erasmus-programon, és reményei szerint az év második felében újra Lipcsébe „költözhet” négy hónapra. Ezt követően, jövőre jöhet a szakdolgozat és a diploma.

Ha meg akarjátok tudni, mit is jelent pontosan, hogy Juli volt az év első FISU-önkéntese, milyen élményekkel gazdagodott a februári sítájfutó egyetemi világbajnokságon, és hogy kikkel találkozott ott, nézzétek meg az alábbi rövid videót!

fotó: Markéta Štenclová

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!