Sikeres TF-jelenlét a rekreációs világnapon
2022. április 21.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

A Rekreációs Világszövetség (World Leisure Organization) kezdeményezésére 2021 óta ünneplik világszerte a rekreációs világnapot, amelynek célja, hogy felhívja a figyelmet az egészséges életvitel jelentőségére az emberi és társadalmi fejlődés érdekében.

Sikeres TF-jelenlét a rekreációs világnapon

Az április 16-án meghirdetett rendezvénysorozatra a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem oktatói és hallgatói is aktív fizikai programokkal, illetve előadásokkal készültek, amelyeken több külföldi egyetemmel együttműködve közös futással és tánccal mutatták be a mozgás örömét, valamint szépségét.

Egyetemünk is készített bemutatkozó filmet, méghozzá a Rekreáció Tanszék dolgozóival közösen. A felvételeket az egyetem kampuszán, illetve területén és a gesztenyés kertben vették fel.

A 2022-es év programjai három fő területre összpontosítottak: a fizikai aktívitásra, a környezetépítésre és környezetvédelemre, valamint a művészetekre. A résztvevők a Zoomon keresztül kapcsolódtak egymáshoz Brazíliából, Dél-Afrikából, Indiából, Jordániából, Kambodzsából, Kanadából, Kínából, Malajziából, Nigériából, Pakisztánból, Spanyolországból, Törökországból, Ugandából és az Egyesült Államokból, hogy bemutassák ottani rendezvényeiket.

Magyarországot dr. Bánhidi Miklós, a rendezvénysorozat egyik koordinátora, a WLO vezetőségi tagja, dr. Lacza Gyöngyvér, a Rekreációs Tanszék vezetője, valamint Fehérvári Dániel tanársegéd képviselte, akik élő közvetítésben és videós felvételek bemutatásával ismertették az egyetemen folyó képzések széles skáláját, a nemzetközi kapcsolatokat, továbbá a hallgatók elhivatottságát szakmájuk iránt.

Az egyetem legelső fellépését a részvevők és a WLO vezetői is elismeréssel fogadták, és egyúttal jelezték, hogy szívesen együttműködnének a magyar egyetemmel. Következő lépésként a nemzetközi szervezet június végén Magyarországra látogat, hogy részleteiben is egyeztessen az intézmény vezetésével az együttműködésről, akár regionális képviselet kialakításáról is.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!