Együttműködési megállapodás a Ceglédi VSE-vel és a Ceglédi Szakképzési Centrummal
2022. április 20.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

A jövőben több területen, többek között az oktatás, a szakképzés, a vizsgáztatás, tudomány és a pályázatok terén is együttműködik a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem, a Ceglédi Vasutas Sportegyesület (CVSE), valamint a Ceglédi Szakképzési Centrum (CSZC). Az erről szóló megállapodást április 20-án, csütörtökön írták alá a felek az egyetem Róma termében.

Együttműködési megállapodás a Ceglédi VSE-vel és a Ceglédi Szakképzési Centrummal

A TF részéről dr. habil. Sterbenz Tamás rektor és dr. Genzwein Ferenc kancellár, a CVSE képviseletében Horváth József elnök, míg a CSZC-től Buncsák Gábor főigazgató és dr. Ferenczi Norbert kancellár látta el kézjegyével az iratot.

A megállapodás számos fontos elemet tartalmaz. A felek egyrészt törekednek a szinergiák feltárására és a rendelkezésre álló erőforrások egyesítésére az oktatási és tudományos területeken végzett tevékenységekben, kiemelten kezelve a tanítási gyakorlat megszervezésének, a technikumi szintű sportágazatos képzés beindításának, a felnőttek szakmai oktatása és képzése vonatkozásában történő együttműködés összehangolásának, valamint Cegléd városában zajló felsőoktatási tevékenység kialakításának területeit.

Ezenkívül a partnerek biztosítják a sportszakember képzés gyakorlati létesítményeit a TF számára, továbbá közös vizsgaközpont kialakítására törekednek. A jövőbeni közös munka kitejed a képzési, gyakorlati és oktatási, valamint kutatási célok megvalósítását támogató pályázatokban való közös részvételre is.

A jövőben a ceglédi központ lehet az egyik kihelyezett tagozatunk, amely a Kelet- és Dél-Magyarországon végzett hallgatóknak jelenthet biztos kapcsolatot – emelte ki Sterbenz Tamás rektor. – Arra törekszünk, hogy Magyarország kiemelkedő sportvizsgaközpontja legyünk, továbbá, hogy Cegléd városával, a sportklubbal és a szakképző centrummal szoros kapcsolatot alakítsunk ki, és együtt hozzunk létre valami újat a sporttudomány területén.”

Horváth József, a CVSE elnöke felszólalásában hangsúlyozta, nagy megtiszteltetésnek érzi, hogy a ceglédi sportklub és az oktatási centrum olyan nagy múltú intézménnyel működhet együtt, mint a TF. Hozzátette, bízik benne, hogy a megállapodással Cegléd és térsége nagy előrelépést tesz a sportszakképzés terén.

Ezt követően Buncsák Gábor, a CSZC főigazgatója mondott néhány szót.

„A szakképzési centrum mindig is kereste, és a jövőben is keresni fogja a lehetőséget az együttműködésre felsőoktatási intézményekkel. Életem jelentős részét a sport teszi ki, és ez a jövőben sem lesz másképpen. A centrum minden dolgozója nevében mondhatom, elismerésként éljük meg, hogy sikerült tető alá hoznunk az együttműködést.”

fotó: Mezei Dániel

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!