Szervezeti egység vezetőket választott az egyetem Szenátusa
2022. április 6.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Több fontos témát vitatott meg a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem Szenátusa legutóbbi ülésén, amelyet a szokásokhoz híven a Róma teremben tartottak.

Szervezeti egység és intézményvezetőket választott az egyetem Szenátusa

A megvitatásra előterjesztett 12 napirendi pont egyik kiemelt témája volt több szervezeti egység vezetőjének és munkatársának kinevezése.

Elsőként a Kineziológia Tanszék kutatóprofesszorává nevezték ki prof. dr. Hortobágyi Tibort, akit az ülés résztvevői - bemutatkozó beszédét követően -  komoly tapssal köszöntöttek. 

Hortobágyi Tibor 1979-ben végzett a Testnevelési Főiskolán, majd 1981 és 1984 között a TF Kineziológia Tanszékén dolgozott. 1988-ban mesterdiplomát szerzett biomechanikából a Massachusettsi Egyetemen, majd ugyanitt doktorált 1990-ben. Két egyesült államokbeli felsőoktatási intézménynek, a Denveri Egyetemnek és a Kelet-Karolina Egyetemnek is munkatársa volt. 2011 óta a Groningeni Egyetem oktatója. Rendkívül termékeny kutató, több száz tudományos publikáció szerzője.

A Szenátus döntése alapján az Egészségtudományi és Sportorvosi Tanszék tudományos főmunkatársának választották dr. Farkas Annát, az Úszás és Vízi Sportok Tanszék vezetőjének nevezték ki dr. Egressy Jánost, míg az Edzéselméleti és Módszertani Kutató Központ egyetemi docense dr. Sáfár Sándor lett.

A tanácskozás arról is döntött, hogy újabb négy évre a Kommunikációs és Rendezvényszervezési Osztály vezetője marad Mezei Dániel, a Sportvizsgaközpontot most már hivatalosan is dr. Borbás Beatrix vezeti, a Technológia- és Tudástranszfer Központ igazgatója lett dr. Dávid Roland, valamint a Tudományos Iroda vezetőjévé választották Sturm Anitát.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!