Erdei Zsolt is megörökítette kézlenyomatát a Magyar Sportcsillagok Falán
2022. március 4.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Neves vendég adta le újra kézlenyomatát csütörtökön. Az amatőr és profi világbajnok ökölvívó, Erdei Zsolt, a Madárfészek Ökölvívó-Akadémia-UTE felkészítő stábjának vezetője azért látogatott el a TF szervezésében a Magyar Képzőművészeti Egyetem 1-es számú épületébe, hogy korábban megsemmisült kézlenyomata az új Magyar Sportcsillagok Falára felkerüljön.  

Erdei Zsolt is megörökítette kézlenyomatát a Magyar Sportcsillagok Falán

fotó: Vidor Gergely

A Magyar Sportcsillagok Fala, amely tűzvészben semmisült meg hamarosan újra áll és most eldőlt, Erdei Zsolt kéznyomata is rajta lesz. Ahogy a régin is rajta volt, amíg a lángok martalékává nem vált.  

A bokszberkekben csak „Madárnak” becézett világ- és Európa-bajnok, valamint olimpiai bronzérmes öklöző természetesen ezt a feladatot is örömmel teljesítette.

„Rendkívül nagy elismerés ez a magyar sportolóknak – kezdte gondolatmenetét. – Legfőbb üzenete, hogy becsben tartják őket, aminek mind nagyon örülnek. Én is hasonlóképpen vagyok vele. Amikor felkértek, hogy örökítsem meg a kézlenyomatomat, örömmel vállaltam a feladatot. Nekem ez jó jelzés, hogy még számítok a sportszerető magyar embereknek. Örömmel látom, hogy az egyetem vezetősége és az emberek egyaránt úgy érzik, szükség van a tűzben korábban elpusztult lenyomatok és a fal helyreállítására, és ezzel nagyban hozzájárulnak ahhoz, hogy megőrizzék az országnak nemzetközi hírnevet szerzett sportolók emlékét az utókornak.”    

A korábbi bokszoló röviden kitért a Madárfészek Akadémiára is, kiemelve, hogy számos értékes versenyzőt nevelnek, ám nincs belőlük elég, és más problémákkal is szembesülniük kell. 

„Igyekszünk újra felépíteni utánpótlásbázisunkat, és biztos vagyok benne, hogy négy-öt éven belül beérnek a mostani tehetségeink. Szerencsére a sikerre nem kell addig várnunk, hiszen a jelenlegi felnőt mezőnyben is remek bunyósaink vannak, akik közül kiemelkedik az U22-es Európa-bajnok és ifjúsági világbajnoki bronzérmes Kiss Hunor Levente. Ő és társai hamarosan fellépnek a hamarosan kezdődő U22-es kontinenstornán, amelyről Levi remélhetően aranyéremmel tér haza. Vannak tehát biztató jelek annak ellenére, hogy igencsak szűkös a merítés a honi utánpótlásbokszban.”   

Mint korábban megírtuk, a relikvia életre hívásának célja az volt, hogy – kézlenyomatok formájában – méltó emléket állítson a magyar élsport még élő, illetve elhunyt kiválóságainak. Bizonyára sokan emlékeznek, hogy a Magyar Sportcsillagok Falán elhelyezett kézlenyomatok – a fallal együtt – a 2015-ös tragikus tűzvészben megsérültek, illetve megsemmisültek, ám a Magyar Képzőművészeti Egyetem hathatós segítségének köszönhetően sikerült a sérült lenyomatokat restaurálni, illetve a tűzben odaveszetteket újrakészíteni.

A kézlenyomatok új helyszíne az Athén terem melletti folyosón található. A fal készen áll, Madár kéznyomata mellett még pár neves sportoló által újra leadott nyomat felkerül, utána pedig jöhet az átadó ünnepség, várhatóan május 6-án, a Magyar Sport Napján.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!