Elbúcsúztattuk a TE ikonikus E-termét, a „Katlant”
2022. március 1.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Február 25-én, péntekén rendezték a több mint fél évszádos múltra visszatekintő E-terem, vagy ahogy sokan hívták, a „Katlan” hivatalos csarnokbúcsúztatóját. Első körben az utánpótláscsapatok pattogtattak még egyszer utoljára, majd korábbi és jelenlegi oktatók, edzők és játékosok vették át a stafétabotot.

Elbúcsúztattuk a TE ikonikus E-termét, a "Katlant"

Az elmúlt 54 évben sokak szívéhez került közel a létesítmény, így nem meglepő, hogy az este 6 órától kezdődő mérkőzéseken olyan ikonikus vendégek is megjelentek, akik nemcsak a terem, hanem a kosárlabdasportágban, illetve a magyar sport történetében is kiemelkedő szerepet játszottak.

Mielőtt utoljára útjára engedtük a labdát, a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem rektora, dr. habil. Sterbenz Tamás, illetve prof. dr. Pavlik Gábor is felelevenített néhány szép emléket, amelyeket az épület falai között éltek meg. Az ezt követő gálamérkőzésen természetesen mindketten játszottak, sőt több oktatónk is pályára lépett az este folyamán, amely elejétől a végéig igencsak jó hangulatban telt.

A TFSE utánpótláscsapatai mellett az NBII-es férfi együttes és a legutóbbi NBI-es tagságot kiharcoló ANB1 Piros csoport játékosai is pályára léptek. Vendégek, családtagok és hozzátartozók is szép számmal látogattak ki a mérkőzésekre. Olyan sportolók és szakemberek is jelen voltak ugyanakkor, akik mellett nem mehetünk el szó nélkül. Az 1971-es veretlen bajnokcsapat két tagja, Kóródi Éva és Tarjányi Zsuzsa is részt vett az eseményen.

Vendégként köszönhettük – a teljesség igénye nélkül – Mészáros Lajost, az MKOSZ utánpótlás- és szakmai bizottságának vezetőjét, Judik Zoltán főmérnököt, korábbi válogatott kosárlabdázót, a Honvéddal négy bajnoki címet nyert Ránky Mátyást, Sapszon Józsefet, aki az NBI-es BSE és a korosztályos válogatott edzője volt, valamint a honi kosárlabdasport élőlegendáját, Németh „Grün” Lászlót, aki öt országban tevékenykedett edzőként (négyben bajnokságot vagy kupát nyert aktuális csapatával, és három ország, közöttük Anglia szövetségi kapitánya is volt).

Jó társaságban repül az idő, és így volt ez a rendezvényen is, ahol este 10-kor oltottuk le a lámpát. Természetesen senki sem távozott üres kézzel. Akadtak néhányan, akik mindenképpen magukkal akartak vinni valamilyen emléket a teremből, ezért hazavittek néhány fából készült díszítőelemet a falakról, ezzel is elősegítve a bontás menetét, hogy a helyén a későbbiekben egy modern, XXI. századi, minden igényt kielégítő sportinfrastruktúra jöhessen létre.

Fotó: Borhi Mihály, TFSE

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!