Újabb jelentős szakmai kiadványt mutattak be a TE-n
2022. február 23.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

A Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem – a hagyományokhoz híven – újabb rangos szakmai kiadványt tárt az érdeklődők elé február 23-án, szerdán az intézmény felújított könyvtárában. Ezúttal dr. habil. Csányi Tamás (ELTE), dr. habil. Révész László (EKKE) és Tóthné dr. Kälbli Katalin (ELTE) „A testnevelés és sport oktatásának elmélete és módszertana - Középpontban a tanulás” című könyve volt a középpontban.  

Újabb jelentős szakmai kiadványt mutattak be a TE-n

Először az esemény házigazdája, dr. habil. Tóth László, a Tanárképző Intézet megbízott igazgatója köszöntötte az egybegyűlteket. Beszédében hangsúlyozta, hogy a könyv a ma elérhető összes, a testnevelés oktatásával kapcsolatos tudást és módszertant foglalja keretbe.

Ezt követően dr. habil. Sterbenz Tamás rektor szólt néhány szót.  Üdvözölte, hogy az egyetem könyvtára ismét jeles események ad otthont, majd kitért az elmúlt hónapok tapasztalataira.

„Rektori munkám során érzékeltem, hogy a tanárképzés, a vele kapcsolatos döntések és hátterük, valamint a szakkönyvek tartalma rengeteg vitát és érzelmet váltott ki a szakmabeliekből. Ezért is örülök, hogy most nyíltan meg tudjuk vitatni ezeket a fontos kérdéseket az érdeklődőkkel. Kétségtelen, hogy A testnevelés és sport oktatásának elmélete és módszertana című könyv rendkívül izgalmas, vitára alkalmas olvasmány a témával foglalkozók és a szakavatottak számára.” 

Dr. habil Csányi Tamás – aki korábban a TE-n szerzett diplomát, jelenleg pedig kurzust vezet intézményünkben – a kiadvánnyal kapcsolatban kiemelte, hogy a helyszínen tanulmányozta mélyebben a különböző európai országok testnevelés oktatásának módszertanát, és a tanulmányútjai során szerzett tapasztalatait beépítette a könyvbe.

Újabb jelentős szakmai kiadványt mutattak be a TE-n

„Fontos küldetésünk, hogy a testnevelés tanításának módszertani vizsgálatakor összekössük a tudományos munkát és a gyakorlatot. Úgy vélem, sikert arattunk ezen a téren, hiszen a tudományos elméletek és a hozzájuk szorosan kapcsolódó üzenetek állnak a könyv középpontjában” – emelte ki.

A könyv 21 fejezetben, 772 oldalon át, 260 hazai és 580 nemzetközi hivatkozással dolgozza fel a tudományterület klasszikus és legújabb szakirodalmát és oktatásmódszertani megközelítéseit. A világviszonylatban is jelentős tartalommal megjelent kiadványból – amely már elektronikus formában is elérhető – ettől a szemesztertől a TE hallgatói is tanulhatnak, illetve gyűjthetnek új információkat.

A 2021 augusztusában kiadott mű a magyar testnevelés és sportoktatás elméletének egyik legátfogóbb szakkönyve, amely a Magyar Diáksport Szövetség gondozásában jelent meg.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!