Sterbenz Tamás is részt vett a Puskás-napon
2022. február 18.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter nyitotta meg a Dubai Világkiállítás Magyar Pavilonjában megrendezett Puskás-napot. A sok külföldi vendéget vonzó sportszakmai nap a Puskás Alapítvány és a The Path Sportmanagement közreműködésével jött létre és az eseményen előadást tartott Dr. Sterbenz Tamás, a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem rektora is.

A Puskás-nap fő célja az volt, hogy bemutassák Magyarország elkötelezettségét azon fejlesztések és beruházások iránt, amelyek országunkat a sport világhírű helyszínévé, Budapestet a sportvilág fővárosává teszik - áll az eseményt szervező Expo 2020 Magyarország közleményében.

A világkiállításra a sportinnovációban érdekelt technológiai cégek mellett a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem, a győri Széchenyi Egyetem és a Debreceni Egyetem kapott meghívást, mindhárman bemutathatták intézményeiket és a sporttal, valamint a sportgazdasággal kapcsolatos innovatív tevékenységüket.

Dr. habil. Sterbenz Tamás rektor a szakedzőképzésről és a MTSE nemzetközi terveiről tartott prezentációt, amelyben a magyar sport egészére és az egyetemen folyó munkára és a tervekre is kitért.    

"Értékes szakmai napon vehettünk részt, amely lehetőséget teremtett arra, hogy egy világszerte ismert és elismert, korábbi kiváló labdarúgó nevével fémjelzett esemény kapcsán bemutassuk, milyen komoly és ambiciózus terveink vannak az egyetemen. Emellett az egyetemen  most zajló munkánkról is beszéltem, amit nagyon fontosnak gondolok."

Sterbenz Tamás is részt vett a Puskás napon

Korábbi és jelenlegi TF-esek a Dubai Puskás-napon (balról): Török Barbara, Sterbenz Tamás, Mizsér Attila, Litavecz Anna, Vincze Ottó és Becsey János

A rendezvény kiváló lehetőséget nyújtott Magyarország nemzetközi sportéletben elfoglalt szerepének bemutatására, a sporthoz kapcsolódó egyetemi képzések, valamint az egyedülálló, sportinnovációkat felkaroló nemzeti kezdeményezések, köztük a világhódító magyar feltalálású sportág, a Teqball sikereinek ismertetésére.  

A konferencia részeként sportszakmai előadásokra és panelbeszélgetésekre került sor a pavilon kupolatermében, majd Szöllősi György, a Puskás-ügyek nagykövete, a Nemzeti Sport főszerkesztője videóüzenetben jelentette be a FIFA Puskás-díjasok Klubjának megalakulását.

Az esemény fővédnöke Csányi Sándor, az MLSZ elnöke, a FIFA alelnöke volt. A Magyar Pavilon továbbra is népszerű, már több mint 650 000 látogató lépte át a küszöbét.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!