Újra jelenléti alapú téli diplomaosztót rendeztek a TE-n (FOTÓK!)
2022. február 11.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

A tavalyi, a koronavírus-járvány miatt rendhagyó módon megtartott téli diplomaátadó ünnepség után idén újra hagyományos formában, vendégek jelenlétében rendezték meg a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem téli diplomaosztóját. A február 11-én, az Athén teremben megtartott eseményen 80 frissen végzett hallgató vette át oklevelét, egy fő pedig habilitációs oklevelet kapott.

Újra jelenléti alapú téli diplomaosztót rendeztek a TE-n

A rendezvényen, amelyen intézményünk vezetőségét Prof. dr. h. c. Mocsai Lajos, az egyetemet fenntartó alapítvány kuratóriumi elnöke, dr. habil. Sterbenz Tamás rektor, dr. Lacza Zsombor tudományos és innovációs rektorhelyettes, Prof. dr. Genzwein Ferenc kancellár, a kuratóriumi elnökség és a Szenátus tagjai képviselték, a többciklusú képzési struktúrában az osztatlan, a mesterképzési és az alapképzési szakokon végzők vették át diplomájukat.

Először Sterbenz Tamás köszöntötte az egybegyűlteket. A rektor beszédében kitért az egyetemi modellváltás előnyeire, a jövőbeni fejlesztésekre, az egyetem képzési struktúrájának, valamint oktatási tartalmának és módszereinek átalakítására, amelyek az élethosszig tartó tanulás valódi értékeit formálják.

Újra jelenléti alapú téli diplomaosztót rendeztek a TE-n

„Ma ti vagytok az elsők, ma benneteket és azokat a hozzátartozóitokat ünnepeljük, akik megdolgoztak a diploma sikeréért – szólította meg a frissen végzett hallgatókat. – Ma ti vagytok az élen, és használjátok ki ezt a megérdemelt előnyt! Nézzetek előre, de felejtsétek, követőitek ott vannak a nyakatokon! Fontos tudnotok, hogy bármikor betérhettek hozzánk tanácsért, a tapasztalatok megosztásáért, tanulmányaitok folytatásáért. A TF kapuja mindig nyitva áll előttetek.”

Újra jelenléti alapú téli diplomaosztót rendeztek a TE-n

A folytatásban az avatási eljárás keretében – amelyet Prof. dr. Koller Ákos, a Habilitációs Bizottság elnöke vezetett le – dr. Nagy Ágoston, a Debreceni Egyetem testnevelő tanára és kosárlabdaedzője, a Sporttudományi Koordinációs Intézet adjunktusa, illetve a Humántudományok Doktori Iskola témavezetője vette át habilitációs oklevelét a TE rektorától.

A hallgatók részéről, akik közül a COVID19 járványhullám ellenére sokan eljöttek diplomájuk átadására, az eskű szövegét a frissen végzett levelezős MSc Rekreáció szakos Béki Viktória mondta el. Ferencz Anna, az egyetem válogatott atlétája, végzős osztatlan tanár szakos hallgató terjesztette kérelmét a Szenátus elé, amelyet követően a végzős hallgatók letették esküjüket és kézfogás kíséretében átvették diplomájukat Sterbenz Tamástól. Az eseményen a hallgatók nevében Varga Boglárka, friss diplomás testnevelő-, egészségtan- gyógytestnevelő tanár búcsúzott el az intézménytől.

A beszédről, zárógondolatai közben Prof. Dr. h. c. Mocsai Lajos is említést tett, amikor felhívta a figyelmet az előtte elhangzó "világos, tiszta és előremutató gondolatokra." Az egyetemet fenntartó alapítvány kuratóriumi elnöke a hallgatók felelőségéről és a szakmai hozzáállás jelentőségéről is beszélt, megköszönve a szülők támogatását.

"Mindig visszavárunk bennetek, a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem kapuja mindig nyitva áll előttetek, akár tanácsért, akár együttműködést keresve jöttök hozzánk. Várunk!"

Mindezt Mocsai Lajos és az intézmény rektora, Sterbenz Tamás is megemlítette az ünnepség végén. 

Gratulálunk diplomás hallgatóinknak!

fotó: Vidor Gergely

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!