Együttműködést ajánl a TE a magyar sport meghatározó szervezeteinek
2022. február 8.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Február 8-án, kedden rendezték meg a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem Athén termében az Edzőképzés, felnőttképzés, továbbképzés című tájékoztató előadást, amelyen a TE több vezetője beszélt az intézmény képzési lehetőségeiről a Nemzeti Versenysport Szövetség (NVESZ) és a Sportegyesületek Országos Szövetsége (SOSZ) jelen lévő képviselőinek.

Együttműködést ajánl a TE a magyar sport meghatározó szervezeteinek

fotó: freepik.com

A járványhelyzet ellenére csaknem 50 érdeklődő előtt tartott rendezvény elsődleges célja az volt, hogy a két nagy múltú szervezet képviselői közelebbről megismerjék a TE képzési struktúráját és tudományos tevékenységét, ezzel is elősegítve az intézmények közötti jövőbeni együttműködést. Mint ismert, a modellváltást követően a TE a magyar hazai sportélet több meghatározó szervezetének is megbízható képzési és tudományos partnere kíván lenni, továbbá több területen is segíteni akarja a magyar sportolók és sportszakemberek érvényesülését.

„A Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem minden tudását felajánlja, hogy a magyar sport fejlődni tudjon a jövőben – emelte ki dr. habil Sterbenz Tamás rektor. – Hosszú távon szeretnénk a hazai sport meghatározó háttérintézménye lenni, valamint a honi sportegyesületek és sportszövetségek kiemelt együttműködő partnerévé válni. Ehhez elsősorban képzéseinket és szaktudásunkat tudjuk felajánlani az érintetteknek.”

Az eseményen előadást tartott dr. Lacza Zsombor tudományos és innovációs rektorhelyettes (innováció és kutatásfejlesztés), Prof. dr. Géczi Gábor, a Gazdaság és Társadalomtudományi Intézet igazgatója, (új és jelenlegi szakstruktúrák), dr. Ökrös Csaba, a Sportági Intézet igazgatója (szolgáltató egyetem), dr. Borbás Beatrix, a Sportvizsgaközpont igazgatója (vizsgaközpont kialakítása), dr. Cserny Ákos, a Továbbképző Központ igazgatója (felnőttképzés változásai) és dr. habil. Kádár Judit, az egyetem nemzetközi kapcsolatok igazgatója (nemzetközi kapcsolatépítés).

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!