Educatio: zajos siker után újdonságok, fejlesztések
2022. január 28.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Mi is beszámoltunk róla, hogy zajos sikert aratott a két héttel ezelőtt a Hungexpo területén megrendezett 22. Educatio nemzetközi oktatási szakkiállításon a Testnevelési Egyetem, amely számos érdekes és izgalmas programmal várta a rengeteg érdeklődőt.

Educatio - zajos siker után újdonságok, fejlesztések

Az egyensúly- és reakcióidő-mérés, az ergométeres evezőpad, az elektronikus szúrópárna és a memóriajáték egyaránt népszerű volt a TE standjánál, ahol a programot a HÖK tagjai zárták, jól megmozgatva a szép számú közönséget.

A háromnapos rendezvényre összesen csaknem 45 ezren látogattak ki, 108 kiállító, köztük 35 magyar felsőoktatási intézmény vett részt rajta. Jól érzékelhető volt a tudásszomj az esemény tavalyi kényszerű kihagyása miatt, a fiatalok (akiknek száma 2018 óta folyamatosan emelkedik a felsőoktatásban) igényelték a személyes, közvetlen megismerkedés lehetőségét a megújuló felsőoktatás szereplőivel, kínálatával. Az ITM YouTube-csatornáján rövid videó foglalja össze az idei eseményt.

Örömteli és fontos információ, hogy megújult a felsőoktatási felvételi főoldala, a felvi.hu. Itt könnyen megtalálhatók, böngészhetők az egyetemek és főiskolák meghirdetett képzései, a jelentkezés menetének leírása és minden egyéb szükséges információ.

A Felvi Facebook-oldalán megosztott bejegyzések ugyancsak hasznos információkkal látják el a felvételizőket. Újdonság még, hogy a felvételi eljárással kapcsolatos tudnivalók nem csupán szövegesen érhetők el: az Oktatási Hivatal YouTube-csatornáján tematikus kisfilmekben, diasorokban ismerteti a felvételi eljárással kapcsolatos teendőket s vezet be egyszersmind a pontszámítás rejtelmeibe.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!