A TE mestertanára lett az év edzője a férfi röplabdázóknál
2022. január 6.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Beszámoltunk róla, hogy a Magyar Judo Szövetségnél Tóth Krisztián, a Testnevelési Egyetem világ- és Európa-bajnoki, valamint olimpiai bronzérmes sportolója lett az év legjobbja, és most itt az újabb TE-s elismerés: a Magyar Röplabda Szövetség Jókay Zoltánt, a Testnevelési Egyetem Sportjáték Tanszékének mestertanárát választotta meg az év edzőjének a férfiaknál.

A TE mestertanára lett az év edzője a férfi röplabdázóknál (Jókay Zoltán)

fotó: nemzetisport.hu

A rutinos szakember parádés idényt zárt csapatával, a Pénzügyőr SE-vel, hiszen a bajnoki és a Magyar Kupa-trófeát egyaránt besöpörte. Vele beszélgetve arra voltunk kíváncsiak, hogy a sport területétől elszakadva milyen évet zárt.

„A pandémia sajnos nem csupán a sport világát, hanem a mindennapjainkat is befolyásolta, nálunk a családban is – mondta megkeresésünkre az 54 esztendős röplabdaedző. – A fiam tavaly kezdte el az általános iskolát, hol az intézményben, hol otthon kellett tanulnia, odahaza jószerével mi tanítottuk. Rögtön ilyen kemény időszakba csöppent bele. A Testnevelési Egyetemen félig-meddig áttértünk az online oktatásra, a fejben lévő gyakorlati anyagokat képileg kellett kivetíteni, abba is bele kellett tanulni. Szóval, mozgalmas év volt a tavalyi, de álltuk a sarat, jól alkalmazkodtunk a kialakult helyzethez.”

A Magyar Röplabda Szövetség nem csupán őt díjazta az év legjobbja címmel: a férfi játékosoknál Magyar Bálint kapta meg az elismerést, aki Jókay Zoltán együttesében szerepel.

„Csapatkapitányként, irányítóként lett az év legjobbja, tudtommal korábban még nem kapott semmiféle díjat, úgyhogy bizonyosan jó motiváció ez neki, megérdemelte az elismerést, sokat fejlődött. A röplabda ugyanakkor csapatjáték, így az ő díja is a csapatnak szól, annak, hogy valamit jól csináltunk mi együtt” – tette hozzá a TE mestertanára.

S ki ne hallotta volna, hogy gyászol a röplabdázók családja: múlt héten szombaton szörnyű tragédia történt Tapolcán, a balesetben elhunytak egyike Iván Gergő, a kaposvári csapat 19 éves játékosa volt.

„Ismertem őt, rendkívül tehetséges, a korosztályos válogatottakat is megjáró versenyző volt, lesújtott a halálhíre – mondta Jókay Zoltán. – A kaposváriak kedden kupamérkőzést játszottak, sok néző ment ki a mérkőzésükre, ezzel is segítve a családot. Mi, az Extraligában szereplő klubok is összefogtunk a gyászoló família megsegítésére, ezúton is sok erőt kívánok nekik ebben a végtelenül szomorú időszakban, együttérzünk velük.”

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!