Eucharisztikus Kongresszus: markáns szerepet játszott a TE és az önkéntesség
2021. november 10.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Nagy sikert aratott és a benne részt vevőket örök élménnyel ajándékozta meg szeptemberben a Budapesten megrendezett, 52. Eucharisztikus Kongresszus. Hazánk egyik, ha nem a legnagyobb eseményén újfent kidomborodott az önkéntesség hasznossága és fontossága, aminek kapcsán érdemes külön hangsúlyozni az Önkéntes Program Iroda tevékenységét.

Eucharisztikus Kongresszus: markáns szerepet játszott a TE és az önkéntesség

A nagy rendezvényhelyszíneket is beleértve 22-re delegált önkéntest; csaknem 80 önkéntes koordinátor 85 területet felügyelt; 2500 önkéntes több mint 300 csoportba lett beosztva; összesen 88 416 ledolgozott önkéntes órát igazoltak; önkéntesenként több mint 200 tájékoztató levelet írtak és küldtek ki; 38 cikket írtak a NEK önkéntesség aloldalára; mintegy 7000 egyedi e-mailben érkezett kérdésre válaszoltak.

Nos, a jelentős mennyiségű szervezési és lebonyolítási munka elvégzésében markáns szerepet játszottak a Testnevelési Egyetem volt és jelenlegi diákjai, munkatársai is.

„Megbízást kaptunk az önkéntes program összeállítására és rendszerezésére, kétezerötszáz önkéntest toboroztunk, képeztünk és osztottunk be a rendezvény idején – mondta megkeresésünkre Perényi Szilvia, a TE Sportmenedzsment Tanszékének docense. – Az önkéntesek megjelenítésére úgynevezett hírnököket kértünk fel többek között Mocsai Lajost, a TE korábbi rektorát, volt hallgatóinkat, Ekler Luca paralimpiai aranyérmes atlétát, valamint Dani Gyöngyit, a szintén sikeres paralimpikon vívót. Közvetlen munkatársaink közül Lajtos Levente és Kiss Bence korábban már számos világversenyen volt önkéntes, majd dolgozott koordinátorként. Horváth Rita az egyik legnagyobb önkéntes központot vezette, míg Bodnár Ilona, a TF volt könyvtárosa a gyermek és ifjúságvédelemmel kapcsolatos feladatokat látta el. De említhetem Tamás Ferdinándot, Tóth Attilát, Pusztay Pongrácot és Peresztegi Évát, akik a Dolnegó Bálint kollégám vezetése alatt a formaruhaközpontban dolgoztak. A közel nyolcvan önkéntes koordinátor között, volt és jelenlegi hallgatóink is dolgoztak, Takács Mária, Palmer Mirjam Anna, Kiss Bertalan, Bodó Balázs, Sedlmayer Eszter, Rácz Natália segítették az önkéntes feladatok ellátását.”

Perényi Szilvia hozzátette: a nagyszabású kongresszus nyolc nap alatt Budapest több helyszínén zajlott, rendkívüli odafigyelést is pontosságot követelt meg, s mindenki megállta a helyét.

„A Testnevelési Egyetem hallgatói elsősorban a szervezés és a lebonyolítás területén segítettek – folytatta a TE docense. – Az ő életükben különös lehetőség volt ez, hiszen Magyarország egyik óriási, nem sporttal kapcsolatos rendezvényébe láthattak bele, s szerezhettek értékes tapasztalatokat munka közben. Szervezési szempontból nagy kihívás működő tervet készíteni, több ezer ember munkáját koordinálni, hiszen különböző helyszíneken, köztereken zajlottak az események, de örömmel és büszkén mondhatom, mindenki ragyogó munkát végzett.”

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!