Diabétesz világnapi rendezvény a Testnevelési Egyetemen
2021. november 8.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

A Sportért Felelős Államtitkárság támogatásával november 13-án a Testnevelési Egyetem és a Sportos Cukorbetegek Egyesülete egész napos diabétesz világnapi rendezvényt tart a TE-n.

Diabétesz világnapi rendezvény a Testnevelési Egyetemen (Diabka)

Az orvosok, egészségügyi szakdolgozók és edzők számára Sport, inzulin és szénhidrát összehangolása a diabéteszes gyermekek egészségmegőrzésében címmel tudományos programot rendeznek neves diabetológusok, sportszakorvosok, sportolók és egészségügyi szakemberek bevonásával. A konferencián a hallgatóság az elméleti ismeretek mellett gyakorlati szempontokat és praktikákat is elsajátíthat.

Ezzel párhuzamosan egész napos workshopokon vehetnek részt a kezdő és haladó érdeklődők. A Sport-táplálkozástudományi Központ dietetikusai és a Testnevelési Egyetem Sport-specifikus dietetika szakának hallgatói testösszetétel méréssel és dietetikai tanácsadással várják az érdeklődőket, a kisebb gyermekek számára pedig egészséges táplálkozásra ösztönző, játékos feladatokkal készülnek. A TE munkatársai  sportágválasztási tanácsadással is segítik a résztvevő szülőket és gyermekeiket. A tornacsarnokában izgalmas sportos gyermekprogramok színesítik a rendezvényt.

Az esemény zárásaként tombolasorsolásra kerül sor, majd pedig Szandi ad koncertet. A 9.30-tól várhatóan 16.30-ig tartó eseményre a belépés ingyenes, de védettségi kártya felmutatásához van kötve, a maszkviselési kötelezettség az aktuális járványügyi intézkedésektől függ.

Jelentkezni itt lehet!

  • Tudományos program >>>
  • Diabétesz világnap workshopok és programok >>>
2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!