Megkezdte működését a mentőállomás a TE kampuszán
2021. november 5.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

A Testnevelési Egyetem Csörsz utcai beruházása miatt mostantól egészen 2023 tavaszáig – ideiglenesen – a Testnevelési Egyetem kampuszán állomásoznak a mentők. Működésük az oktatást, az egyetemi életet és a környékbeli lakosság nyugalmát sem fogja zavarni.

Megkezdte működését a mentőállomás a TE kampuszán

A kép illusztráció (forrás: Wikipédia)

November 3-án a Testnevelési Egyetem kampuszára költözött a Csörsz utcában üzemelő mentőállomás, amely 2023 tavaszáig az egyetem területén marad. A költözésre azért volt szükség, mert a Csörsz utcai építkezés újabb fázisába lépett. 

A Testnevelési Egyetem kampuszfejlesztése a mentőállomás előtti és feletti részt is érinti, hiszen ide kerül az új atlétikai pálya. Ezért kellett máshová költöztetni a mentőkállomást.Fontos hír, hogy a Koltai Jenő Sportközpont építése során a mentők bázisa megújul, kibővül, továbbá a legmodernebb technikával szerelik fel. Amennyiben minden a tervek és az eredeti ütemezés szerint alakul, a mentők 2023 márciusában vehetik birtokba új otthonukat.         

Addig azonban, az elkövetkezendő másfél évben a mentők az Alkotás utca felőli kijáratot használják, így nem zavarják a környékbeli – elsősorban Győri utcai – lakosokat. A mentőbázison csupán iroda és éjjeli pihenő működik, a lakók és az egyetemi polgárok mindennapjait esetlegesen zavaró egészségügyi ellátás vagy járműjavító-műhely nem.       

 

 

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!