Emléktúra a hősök tiszteletére
2021. október 25.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Az 1956-os forradalom és szabadságharc emlékére a hétvégén a TFSE és a Testnevelési Egyetem közösségi sportprogramot szervezett, amelynek a TE velencei Vízisport és Rekreációs Központja adott otthont. Bárki regisztrálhatott az immár ötödik alkalommal megrendezett eseményre, jóllehet az eddig megszokotthoz képest az idén kicsit másképp szervezték a Rekreáció Tanszék munkatársai a megemlékezést.

A kétnapos rendezvény pénteken 20 kilométeres gyalogtúrával kezdődött, először a Bence-hegyi kilátóhoz vezetett az út, majd a gyönyörű őszi időben a pákozdi ingókövek felé. Onnan kisbuszokkal tértek vissza a résztvevők a szállodába, ahol meleg gulyásleves várt rájuk. Az estét társasjátékozással és kártyázással zárták a túrázók.

Emléktúra a hősök tiszteletére

Másnap kerékpárral összesen 56 kört teljesítettek a Velencei-tó körül, a megtett köröket egy alkalmazás segítségével mérték, s mivel nem volt mindenkinél  mobiltelefon, a hotelben kihelyezett regisztrációs lapra lehetett minden megtett kört feljegyezni. A legfiatalabb teljesítő a hétéves Kende volt, az egy ember által legtöbb teljesített körök száma pedig négy. Egy háromfős család 10 körrel járult hozzá a kitűzött cél eléréséhez, és akadtak olyanok, akik 20 év elteltével ültek ismét kerékpárra.

Emléktúra a hősök tiszteletére

A hotelben egész nap meleg tea, gyümölcsök és müzliszeletek álltak a résztvevők rendelkezésére. Kísérő programként tájfutó mátrixot is kipróbálhattak az érdeklődők. A különböző nehézségű pályák teljesítését a résztvevők versenyként fogták fel, mindenki igyekezett minél gyorsabban és persze hibátlanul szerepelni.

Nagyon jó hangulatú, élményekben gazdag hétvégét zártak a résztvevők, és remélhetőleg jövőre is lesz folytatása az immár hagyományosnak mondható közösségi sport programnak, amelynek szervezői ezúton is köszönik a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség, a TFSE és a Testnevelési Egyetem támogatását.

Emléktúra a hősök tiszteletére

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!