Ismét működik a sportegészségügyi ellátás a Testnevelési Egyetemen
2021. október 21.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Régi hagyománya van a sportegészségügyi ellátásnak a Testnevelési Egyetemen, sajnálatos módon azonban több mint egy évtizede, egészen pontosan 12 évvel ezelőtt megszűnt. Nos, örömmel újságoljuk a TE közösségének, hogy a hagyomány újra él! A Sport- és Egészségtudományi Intézet rendelőiben, az L1 és az L5 épületben ismét működik az ellátás.

Ismét működik a sportegészségügyi ellátás a Testnevelési Egyetemen

„Elérkezettnek láttuk az időt a rendelés újbóli kialakítására, már csak azért is, mert jelentős igény mutatkozik rá – adott tájékoztatást szerdai megkeresésünk alkalmával Dr. Lacza Zsombor, a Testnevelési Egyetem tudományos rektorhelyettese. – Kétezer-kétezerötszáz hallgatónk van, valamint a TFSE különböző szakosztályainak versenyzői, elodázhatatlan volt az egészségügyi tevékenység újbóli bevezetése. Fontos hangsúlyozni, hogy nem betegellátást végzünk, hanem egészségeseket vizsgálunk, például a sportteljesítmény-javítás céljából, s minden egyéb, az élsporttal kapcsolatban fölvetődő probléma megoldásában segítünk.”

Ami a különböző szakterületek vezetőit illeti, a sportkardiológiát Dr. Szelid Zsolt, a sportorvoslást Dr. Pavlik Gábor, a sportortopédiát pedig Dr. Lacza Zsombor irányítja.

„Hamarosan minden tekintetben zöld utat kapunk a működéshez, a teljes körű megnyíláshoz. Sok más mellett az ÁNTSZ-engedélyünk is megvan már – folytatta Lacza Zsombor. – Néhány dolog van már csupán, amelyeket véglegesen ki kell alakítani, illetve folyamatban van a szakszemélyzet fölvétele. Bátran kijelenthetjük, rendelőink felszereltsége kiváló, törekedtünk, s természetesen a továbbiakban is törekszünk arra, hogy mindenből a legjobbat szerezzük be. Hogy mást ne mondjak, a kardiológiai osztályunkon csinálunk terheléses EKG-t, továbbá végzünk terhelés közbeni ultrahangot is, amely majdhogynem egyedálló az országban, sportortopédiában pedig teljes körű mozgásanalízist is végzünk a sportártalmak kiküszöbölése céljából. Egy szó, mint száz, szeretnénk mindenben a legjobbat nyújtani, már csak azért is, mert ez eleve alapfeltétel itt, a Testnevelési Egyetemen.”

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!