Lőw Zsolt a Testnevelési Egyetemen ad elő
2021. október 1.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

A világ legerősebb pontvadászatában, az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Chelsea másodedzője, Lőw Zsolt lesz a vendégelőadója a hétfőn a Testnevelési Egyetemen sorra kerülő kreditpontgyűjtő konferenciának, amelyet a Magyar Labdarúgó Szövetség szervez.

Lőw Zsolt előad a Testnevelési Egyetemen

fotó: Wikipédia

Nem akárki, a korábbi 25-szörös magyar válogatott labdarúgó, az angol Premier League-ben szereplő Chelsea másodedzője, Lőw Zsolt lesz a vendégelőadója a Magyar Labdarúgó Szövetség kreditpontgyűjtő konferenciájának, amelynek október 4-én, hétfőn a Testnevelési Egyetem Aulája ad otthont.

Lőw Zsolt az Újpestben kezdte játékospályafutását 1998-ban, majd 2002-ben a német Energie Cottbus csapatához szerződött. Németországi pályafutása során szerepelt a Hansa Rostock, a Hoffenheim és a Mainz színeiben is. A német 1., 2. és 3. Bundesligában összesen 266 alkalommal lépett pályára, és 11 gólt szerzett, míg 25 válogatottbeli fellépésén egy gólt jegyzett.

Edzői pályafutását az osztrák másodosztályú Leiferingnél kezdte, majd 2014-ben az osztrák első osztályban vitézkedő Salzburg másodedzője lett. Egy évvel később – ugyanebben a pozícióban – a német RB Leipzighez került, ahonnan 2018-ban a francia Paris Saint-Germainhez távozott, ahol ugyancsak másodedzőként két bajnoki címet ünnepelhetett. 2020-ban került az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Chelsea-hez, amely a 2020–2021-es idényben megnyerte a Bajnokok Ligáját, s ezzel ő lett a 8. magyar, aki játékosként vagy edzőként az élen végzett a legrangosabb európai kupasorozatban.

Lőw Zsolt a hétfőn 9 órakor kezdődő konferencián három kerekasztal-beszélgetésen osztja meg játékos- és edzői pályafutása során szerzett tapasztalatait. A konferenciát az MLSZ Facebook-oldalán követhetjük élőben.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!