A nemzetközi kajak-kenu edzőképző program 2. online képzése
2021. augusztus 4.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Az ICF (Nemzetközi Kajak-Kenu Szövetség) és a TE együttműködésében tavaly (2020) először megvalósuló online edzőképző tanfolyam sikeres megszervezését követően, a TE javaslatot tett a program újbóli megrendezésére, amit az ICF elfogadott.

A nemzetközi kajak kenu edzőképző program 2. online képzése

A kép illusztráció (forrás: Wikipédia)

Így 2021. májusa és júliusa között megrendezésre került a nemzetközi kajak-kenu edzőképző program 2. online képzése 18 hallgatóval. Ezt a fajta oktatási módszert a Covid-19 járványa "keltette életre" és felhasználhatósága, eredményessége új edzőképző programok indításához vezethet.

Az alábbi nemzeti szövetségek edzői vettek részt a tanfolyamon: Belgium (1 fő), Brazília (1 fő), Kanada (3 fő), Kolumbia (1 fő), Egyiptom (1 fő), Hongkong (1 fő), Izrael (1 fő), Makaó (2 fő), Marokkó (2 fő), Spanyolország (1 fő), Szingapúr (2 fő), Trinidad & Tobago (1 fő), USA (1 fő). Az elméleti tantárgyakat az egyetem angolul jól beszélő, az edzőképzésben tapasztalt oktatói tartják, a sportági elméleti részt pedig Szántó Csaba, aki évtizedek óta felelős az ICF oktatási rendszerének működtetéséért.

Az olimpiai időszak lezárultával egyeztetések kezdődnek a TE és az ICF között az online program október - december időszakban való újbóli megrendezésére.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!