Doktoravató ünnepség a Testnevelési Egyetemen
2021. július 5.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Múlt csütörtök az Athén teremben tartották egyetemünk doktoravató és oklevélátadó ünnepségét, amelyen tízen vették át PhD-fokozatú diplomájukat. A friss doktori diplomások mellett a TE két oktatóját is ünnepeltük, hiszen Prof. Dr. Gombocz János professor emeritus és Prof. Dr. Pavlik Gábor professor emeritus is Kiváló PhD-oktató díjban részesült.

Doktoravató ünnepség a Testnevelési Egyetemen

Az ünnepi ülés tagjainak – Prof. Dr. h. c. Mocsai Lajos rektor, Dr. habil. Sterbenz Tamás általános rektorhelyettes, Dr. Lacza Zsombor tudományos rektorhelyettes, Prof. Dr. Tihanyi József, a Doktori Tanács elnöke és Prof. Dr. Radák Zsolt, a Doktori Iskola vezetője – bevonulását követően elhangzott a Himnusz, majd Mocsai Lajos köszöntötte az egybegyűlteket.

„Örömmel tölt el, hogy végre méltó körülmények között ünnepelhetjük meg a Doktori Iskola frissen végzett hallgatóit – hangsúlyozta az egyetem rektora. – A Testnevelési Egyetem hagyományaihoz ragaszkodva igyekezett átvészelni a koronavírus-járvány okozta nehézségeket, és önöknek ezekben a rendkívül nehéz időkben kellett megméretniük magukat. Becsületesen és tisztességesen igazolták tehetségüket és szorgalmukat. Önök a jelen és a jövő, és ne felejtsék, hogy példaképként szolgálnak a jelenkor hallgatónak. Vigyék a fényt, és mutassák az utat az értelmiségnek!”

Ezután Tihanyi József ismertette a doktorjelöltek eredményeit, és levezette az avatási eljárást, amelynek során a tíz újonnan avatott doktorból, személyesen kilencen vették át PhD-fokozatú diplomájukat, 6 fő summa cum laude, 4 fő cum laude minősítéssel. A felavatott doktorokat Tihanyi József és Radák Zsolt köszöntötte.

A folytatásban az Egyetemi Doktori Tanács döntése alapján megállapított Kiváló PhD-oktatói díjak átadására került sor. Ennek értelmében 2020-ban az Egyetemi Doktori Tanács Prof. Dr. Gombocz János professor emeritust, 2021-ben Prof. Dr. Pavlik Gábor professor emeritust részesítette a díjban, amelyet Tihanyi József és Radák Zsolt adott át a kitüntetetteknek.

Az újonnan avatott PhD-fokozatú doktorok:

  • Adorjánné Olajos Andrea (témavezető: Dr. Koltai Erika, konzulens: Dr. Radák Zsolt), cum laude
  • Ábrahám Dóra (témavezető: Dr. Radák Zsolt), summa cum laude
  • Bardocz-Bencsik Mariann (témavezető: Dr. Dóczi Tamás), summa cum laude
  • Barthalos István (témavezető: Dr. Bognár József), cum laude
  • Csirkés Zsolt (témavezető: Dr. Hamar Pál, konzulens Fodorné Dr. Földi Rita), cum laude
  • Kőnig-Görögh Dóra (témavezető: Dr. Ökrös Csaba), summa cum laude
  • Nagy Attila (témavezető: Dr. Boros Anita és Dr. Géczi Gábor), summa cum laude
  • Szájer Péter (témavezető: Dr. Tóth László), cum laude
  • Takács Hajnalka (témavezető: Dr. Martos Éva), summa cum laude
  • Takács Johanna (témavezető: Dr. Radák Zsolt), summa cum laude

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!