Tanévnyitó
2016. szeptember 4.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

2016. augusztus 29-én, hétfőn – az intézmény hagyományaihoz hűen – a Testnevelési Egyetem elsőként kezdte meg az oktatást a felsőoktatási intézmények közül. Az évnyitó is aznap, a MOM Kulturális Központ Színháztermében került megrendezésre.

A TF jelképeit viselő hallgatók megtöltötték az első sorokat, de itt foglaltak helyet azok is, akik az ünnepség keretein belül egyetemi kitüntetésekben részesültek.

Prof. Dr. h. c. Mocsai Lajos rektor úr köszöntőjében kiemelte, hogy a pszichomotoros kultúrában kizárólag a magas szintű gyakorlati tevékenység, az egyetemen megszerezhető tapasztalatok, valamint az elméleti tudás együttesen vezet eredményre. Egy-egy szegmens elhanyagolása ezen a műveltségterületen nem lehetséges. Elmondta, hogy a hallgatóknak különleges és alkalmazható tudást kell megszerezniük, mert a sport valamennyi területe, így az egyes mozgásformák megtanítása, vagy akár a téthelyzetben történő teljesítőképes tudásra való felkészítés különleges feladat. Beszédében kitért arra, hogy a következő időszakban az egyetem előtt álló infrastrukturális fejlesztés mindenkitől nagy áldozatvállalást, alkalmazkodást igényel majd, de mindezt egy nagy cél és a magasabb színvonal elérése érdekében kell megtenni. Kérte a hallgatókat és oktatókat, hogy igyekezzenek gyorsan és töretlen lelkesedéssel alkalmazkodni a változó, az átmeneti időszakban néhol esetlegesen kényelmetlen feltételekhez.

IMG tanevnyito3

Majd a kitüntetések átadására került sor. A Mesteroktató címek adományozása nyitotta a sort, amelyet Gábor Áron és Takács Zoltán mentortanároknak nyújtott át Rektor úr, áldozatos nevelői munkájukért elismeréseként. Ezután a Kerezsi Endre-díjat átvevők, Dr. Szőcs Gábor és Skoumál András léptek a színpadra, a Kerezsi-plakett átvétele céljából, amit kimagasló szintű oktatói munkájukért kaptak. Majd a Pro Universitate díjazottak következtek: Nemerkényiné Hidegkuti Krisztina és Dr. Hamza István, akik az Egyetem érdekében kifejtett kiemelkedő és áldozatos teljesítményükért érdemeltek ki ezt a kitüntetést. Végül a TF Aranygyűrű átadására került sor. Évtizedeken át a TF-en végzett magas szintű munkájáért a kitüntetést ez évben Machalikné dr. Hlavács Irén, Dr. Kovács Etele és Dr. Molnár Sándor vette át Rektor úrtól.

Horváth Mónika, a TF műhely tagja egy dallal köszöntötte a gólyákat, majd következett a legfontosabb rész, Rektor úr kézfogásával a TF polgáraivá fogadta az új hallgatókat.

Képgaléria

{gallery}hirek/2016_tanevnyito:745:499:1:{/gallery}

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!