Sportos elmék ha találkoznak
2016. október 5.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Nagyszerű kezdeményezés bújt internetes ruhába, rajta a felirattal: brainstorming. Pontosabban: brainsporting!

Miről is van szó?

Sportos elmék ha találkoznak (Brainsporting)

A sportgazdaságtan és a döntéstudomány zászlóshajóján kutatócsoport alakult, amely olvasmányosan, játékosan igyekszik népszerűsíteni az olvasókkal, érdeklődőkkel a tudományos anyagokat, írásokat. A maga nemében úttörő kezdeményezésről van szó, hiszen a tudomány számos területéről érkeztek a munkatársak, így például dr. Magas István közgazdász, olimpiai ezüstérmes vízilabdázó, egyetemi professzor, Kállai Gábor sakk nagymester, dr. Mérő László matematikus, dr. Muszbek Mihály sportközgazdász, Túróczy Gábor analitikus, dr. Sterbenz Tamás, egyetemünk rektorhelyettese, országszerte ismert és elismert kosárlabda-edző, valamint fiatal közgazdász kutatók – a brainsporting.tf.hu internetes oldalról Sterbenz Tamást kérdeztük.

"Az olimpiai eredményességet előrejelző ökonometriai módszerek összehasonlítása mellett elemezzük például, hogy mekkora esélye van a kosármeccseken az utolsó pillanatban elindított dobások célba érkezésének – kezdte rögvest egy érdekességgel dr. Sterbenz Tamás. – Különböző tudományok képviselői alkotják csapatunkat, és arra is törekszünk, hogy közérthetően fogalmazva érdekességekre hívjuk fel a figyelmet, a tudományos cikkeket legkevésbé sem száraz csomagolásban prezentáljuk. Szolgáltatásainkat, kutatásainkat szívesen ajánljuk egyesületeknek, szövetségeknek, és az internetes oldalunkon megjelenő írások hamarosan angol nyelven is elérhetők lesznek."

A TE rektorhelyettese hozzátette: külsősöktől érkező anyagokat, tanulmányokat is szívesen közölnek, ha a kutatócsoport arra érdemesnek tartja.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!