Közösen emlékeztek Capestranoban
2016. október 24.Admin

A Testnevelési Egyetem 1956-os teljesítmény emléktúrájának olaszországi szakaszának lezárásaként, a TF zarándokcsapata  október 23-án vasárnap csatlakozott a célállomás, Capestrano 1956-os ünnepi megemlékezéséhez.

Capestranoban - mely Kaprisztrán Szent János, a nándorfehérvári diadal hősének szülővárosa és Budavár testvérvárosa - immár ötven éve gyűlnek össze az olaszországi magyar emigráció tagjai és leszármazottaik, hogy közösen emlékezzenek meg a magyar szabadság hőseiről.

capestrano1

A résztevők az ünnepi megemlékezésen felavatták az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója tiszteletére a városháza falán elhelyezett emléktáblát. Az ünnepségen részt vett Dr. Paczolay Péter római magyar nagykövet, az emléktúra védnöke; egyetemünk vezetőségét Dr. Sterbenz Tamás általános rektorhelyettes képviselte. Az olaszországi túracsapat hétfőn délután érkezett haza Magyarországra.

A Testnevelési Egyetem 1956-os teljesítmény emléktúrájának magyarországi és olaszországi szakaszát bemutató írásokat, képgalériát és videókat a 56.tf.hu oldalon tekinthetik meg.

{gallery}capestrano{/gallery}

A programot az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulójára létrehozott Emlékbizottság támogatta.

1956 Emlékév logó

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!