×

Figyelmeztetés

JFolder: :fájlok: Az elérési út nem mappa. Elérési út: /var/www/html/images/galleries/capestrano
×

Értesítés

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/galleries/capestrano

Hírek

Közösen emlékeztek Capestranoban

A Testnevelési Egyetem 1956-os teljesítmény emléktúrájának olaszországi szakaszának lezárásaként, a TF zarándokcsapata  október 23-án vasárnap csatlakozott a célállomás, Capestrano 1956-os ünnepi megemlékezéséhez.

Capestranoban - mely Kaprisztrán Szent János, a nándorfehérvári diadal hősének szülővárosa és Budavár testvérvárosa - immár ötven éve gyűlnek össze az olaszországi magyar emigráció tagjai és leszármazottaik, hogy közösen emlékezzenek meg a magyar szabadság hőseiről.

capestrano1

A résztevők az ünnepi megemlékezésen felavatták az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója tiszteletére a városháza falán elhelyezett emléktáblát. Az ünnepségen részt vett Dr. Paczolay Péter római magyar nagykövet, az emléktúra védnöke; egyetemünk vezetőségét Dr. Sterbenz Tamás általános rektorhelyettes képviselte. Az olaszországi túracsapat hétfőn délután érkezett haza Magyarországra.

A Testnevelési Egyetem 1956-os teljesítmény emléktúrájának magyarországi és olaszországi szakaszát bemutató írásokat, képgalériát és videókat a 56.tf.hu oldalon tekinthetik meg.

{gallery}capestrano{/gallery}

A programot az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulójára létrehozott Emlékbizottság támogatta.

1956 Emlékév logó

Olaszország,ünnep,1956,emléktúra,teljesítménytúra