Kikötés után megemlékezés
2016. október 24.Admin

Az olaszországi túra szombati zárása után október 23-án vasárnap célba ért a Testnevelési Egyetem 1956-os teljesítmény emléktúrájának magyarországi szakaszát teljesítő csapata is.

A hajósok Dr. Irmai István, a kerékpárosok pedig Dr. Dosek Ágoston vezetésével  érkeztek meg az utolsó, Esztergom – Budapest táv teljesítésével a célállomására, a budai Várkert Bazár kikötőbe.

kikt1

A hajósokat és a kerékpáros csapatot Kozmann György az EMMI Sportért Felelős Államtitkárságának helyettes államtitkára, Prof. Dr. h. c. Mocsai Lajos a Testnevelési Egyetem rektora és Varga Antal Budavár alpolgármestere fogadta. Kozmann György helyettes államtitkár ünnepi beszédében üdvözölte a mintegy 260 kilométeres túra résztvevőit, köztük a kiemelkedő sportoló TF-es hallgatókat: Dombi Rudolfot, Tóth Dávidot, Kulifai Tamást, Kammerer Zoltánt és Karakas Hedviget.

A köszöntők után az emléktúra résztvevői a Halászbástyához vonultak, ahol a Budavári Önkormányzat ünnepi megemlékezéséhez csatlakoztak.

A Mansfeld Péter emlékműnél Dr. Nagy Gábor Tamás polgármester és Prof. Dr. h.c. Mocsai Lajos, a Testnevelési Egyetem rektora mondott ünnepi beszédet, majd az egybegyűltek gyertyát gyújtottak a "Forradalom Hullócsillaga" tiszteletére. Az ünnepet kegyeleti imával zárták.

A Testnevelési Egyetem 1956-os teljesítmény emléktúrájának magyarországi és olaszországi szakaszát bemutató írásokat, képgalériát és videókat a 56.tf.hu oldalon tekinthetik meg.

{gallery}56kikotes{/gallery}

A programot az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulójára létrehozott Emlékbizottság támogatta.

1956 Emlékév logó

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!