×

Figyelmeztetés

JFolder: :fájlok: Az elérési út nem mappa. Elérési út: /var/www/html/images/galleries/56kikotes
×

Értesítés

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/galleries/56kikotes

Hírek

Kikötés után megemlékezés

Az olaszországi túra szombati zárása után október 23-án vasárnap célba ért a Testnevelési Egyetem 1956-os teljesítmény emléktúrájának magyarországi szakaszát teljesítő csapata is.

A hajósok Dr. Irmai István, a kerékpárosok pedig Dr. Dosek Ágoston vezetésével  érkeztek meg az utolsó, Esztergom – Budapest táv teljesítésével a célállomására, a budai Várkert Bazár kikötőbe.

kikt1

A hajósokat és a kerékpáros csapatot Kozmann György az EMMI Sportért Felelős Államtitkárságának helyettes államtitkára, Prof. Dr. h. c. Mocsai Lajos a Testnevelési Egyetem rektora és Varga Antal Budavár alpolgármestere fogadta. Kozmann György helyettes államtitkár ünnepi beszédében üdvözölte a mintegy 260 kilométeres túra résztvevőit, köztük a kiemelkedő sportoló TF-es hallgatókat: Dombi Rudolfot, Tóth Dávidot, Kulifai Tamást, Kammerer Zoltánt és Karakas Hedviget.

A köszöntők után az emléktúra résztvevői a Halászbástyához vonultak, ahol a Budavári Önkormányzat ünnepi megemlékezéséhez csatlakoztak.

A Mansfeld Péter emlékműnél Dr. Nagy Gábor Tamás polgármester és Prof. Dr. h.c. Mocsai Lajos, a Testnevelési Egyetem rektora mondott ünnepi beszédet, majd az egybegyűltek gyertyát gyújtottak a "Forradalom Hullócsillaga" tiszteletére. Az ünnepet kegyeleti imával zárták.

A Testnevelési Egyetem 1956-os teljesítmény emléktúrájának magyarországi és olaszországi szakaszát bemutató írásokat, képgalériát és videókat a 56.tf.hu oldalon tekinthetik meg.

{gallery}56kikotes{/gallery}

A programot az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulójára létrehozott Emlékbizottság támogatta.

1956 Emlékév logó

ünnep,1956,emléktúra,teljesítménytúra