Dr. Sós Csaba lett az úszók kapitánya!
2017. január 26.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Szerdán tartotta elnökségi ülését a Gyárfás Tamás lemondása után immár Bienerth Gusztáv vezette Magyar Úszószövetség.

Dr. Sós Csaba lett az úszók kapitánya

Átalakították a szövetségi kapitányi rendszert, a felnőtt-, az utánpótlás és a nyílt vízi kapitányi posztot megszüntetve ezeket egy tisztségbe vonták össze, s ezt a feladatkört a jövőben dr. Sós Csaba, a Testnevelési Egyetem Úszás és Vízi Sportok Tanszékének vezetője, a TFSE elnöke látja el. Vagyis ő lett Hargitay András utóda a szövetségi kapitány posztján! Sós Csaba már jelezte: javaslatot terjeszt elő, hogy Shane Tusup, a háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka edzője és férje is az edzőbizottság tagja legyen.

Dr. Sós Csaba a döntés után elmondta:

"Harmincéves korom óta vágyom arra, hogy eljöjjön ez a nap. Az úszás minden ágát műveltem, versenyzőként, edzőként, tanárként. Természetesen a világbajnokság most alapvetően meghatározza a teendőinket, de hosszabb távra tervezünk."

Arra a kérdésre, hogy a válogatási elvekben min szeretne változtatni kijelentette:

"Mindig a két legjobb A-szintest fogja javasolni a válogatottba, és miután kialakult a keret, abból kikerülni nem lehet, így a kerettagok azután már kizárólag az adott versenyre tudnak koncentrálni."

Az origo.hu-nak azt is hozzátette: a júliusi, hazai világbajnokságra az áprilisi országos bajnokság végéig lehet szintet úszni.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!