Megújul a TFSE kézilabda-szakosztálya
2017. február 1.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

A Magyar Testnevelési Egyetem Sportegyesülete, a TFSE kézilabda szakosztályának felhívása.

A Testnevelési Egyetem jelentős hagyományokkal rendelkező, nagy múltú intézmény, amely az 1925. évi VKM 7200/XIII. sz. rendelet alapján Magyar Királyi Testnevelési Főiskola néven kezdte működését.

TFSENapjainkban a Testnevelési Egyetem kilencvenéves történelmének egyik legnagyobb megújulását éli. A Kormány 1527/2016. (IX. 29.) Korm. határozata alapján a Testnevelési Egyetem új kampusza, valamint a hozzá kapcsolódó sportlétesítmények, szálláshelyek és szolgáltatóegységek megépítésének érdekében szükséges források biztosításáról határozott. Az építkezés, a megújítás, a megújulás elkezdődött.

Nemcsak az egyetem, hanem a vele egyidős a Magyar Testnevelési Egyetem Sportegyesülete és azon belül a kézilabda szakosztály is megújulásra készül.

A TFSE jelentőségét az egyetem történetében jól jellemzi, hogy már a TF hivatalos évnyitója előtt pár nappal, 1925. december 5-én megtartották alapító közgyűlését. Akkor négy szakosztállyal, Testnevelési Főiskolai Sport Club (TFSC) néven kezdte működését.

A Magyar Testnevelési Egyetem Sportegyesülete jelenleg 18 szakosztállyal működik, és továbbra is sportolási lehetőséget biztosít a hallgatók számára, valamint szakmai, illetve sportszakmai műhelyként működik a TF-fel szoros együttműködésben.

A Magyar Testnevelési Egyetem Sportegyesület elnöke dr. Sós Csaba úr, a Testnevelési Egyetem docense, tanszékvezetője, a magyar úszóválogatott szövetségi kapitánya.

A Testnevelési Egyetem a magyar kézilabda fellegvára volt. Csapatai az élvonalban mindig kiemelkedő teljesítményt nyújtottak.

TFSE női kézilabda, 1975 (edző: Kovács László)

A TFSE női csapata 1975 (edző: Kovács László)

TFSE férfi kézilabda - Hőskor, 1975 (edző: Fekete Béla)

TFSE férfi kézilabda - Hőskor, 1975 (edző: Fekete Béla)

A Testnevelési Egyetem sportlétesítményeinek elkészülése után az egyetemi sport országos centruma, a külföldi és hazai rendezésű nemzetközi versenyekre felkészülés – universiade, kézilabda főiskolás világbajnokságok – és versenyek központja kíván lenni.

Készülő épületegyüttesünk látványterve

Készülő épületegyüttesünk látványterve

Az egyetemi sportban kézilabda-csapataival a TFSE régi hagyományaihoz méltón szeretne az élen végezni, s e cél eléréséhez többéves felkészülési periódust kezd el.

TFSE női kézilabda - Főiskolás bajnokság, Nyíregyháza (1975)

Főiskolás bajnokság, Nyíregyháza 1975

A Testnevelési Egyetem jelenlegi rektora prof. dr. h. c. Mocsai Lajos, a magyarországi kézilabdasport legeredményesebb európai mesteredzője, valamint a Testnevelési Egyetem Sportjáték Tanszékének tanszékvezetője, dr. Ökrös Csaba európai mesteredző, továbbá az itt dolgozó kollégák, például Györfi János európai mesteredző, az MKSZ elnökségének tagja várják szeretettel a kézilabda iránt érdeklődőket.

A TFSE kézilabda szakosztályainak felemelkedéséhez fontos, hogy nemcsak a sportolni, hanem a tanulni vágyó fiatalok jelentkezzenek a Testnevelési Egyetemre. Az „egész életen át tartó tanulás” kapcsolódjon össze az „egész életen át tartó sportolás gyakorlatával”!

Várunk minden olyan kézilabdást, aki a Testnevelési Egyetem keretei között szeretne magas színvonalon sportolni, s legfőképpen azokat, akik itt képzelik el továbbtanulásukat, itt akarják elsajátítani az életpályájukhoz (testnevelő, szakedző) szükséges ismereteket, itt akarnak minőségi tudásra szert tenni.

A TFSE célja - férfi- és női vonalon egyaránt - tartósan az NB I/B első három helyének valamelyikén végezni, egyszersmind szeretnénk az egyetemi sportban meghatározó pozíciót elfoglalni. Addig a te jelentkezéseddel, segítségeddel vissza kell emelkednünk a TFSE hagyományaihoz méltó helyre.

Várunk szeretettel!

Kapcsolat: Szabó József (szakosztályvezető), Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!