Ép testben ép lélek
2017. február 13.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Az M5 televíziós csatorna Miért? című műsorának vendége volt Mocsai Lajos, a Testnevelési Egyetem rektora, valamint Marton László, a Színház és Filmművészeti Egyetem professzor emeritusa.

A két felsőoktatási intézmény képzési struktúrájában közös vonás a testkulturális képzés, valamint a test használatának művészi szintre emelése – egyebek mellett ezt a témát is boncolgatta a két meghívott vendég.

Mocsai Lajos a TF megalakulását felidézve felhívta a figyelmet a két intézmény között meglévő érdekes párhuzamra, és Marton Lászlóval egyetértve azt fejtegették, hogy a TF-en zajló képzésből nem hiányozhat a Színház és Filmművészeti Egyetemen jellemző szellemi „torna”, illetve utóbbi iskola képzése sem lehet teljes a test karbantartása nélkül.

„Azok a gyerekek, akik motorikusan ügyesek, sokkal jobban haladnak az intellektuális képzés területén” – hangsúlyozta a Testnevelési Egyetem rektora, aki a felvételi, illetve a korábbi szakedzői szak – amely edző alapképzési szak néven indul újra – kapcsán a szigorúbb követelményrendszer (újra)bevezetését üdvözölte, egyúttal rámutatott ennek fontosságára.
Valamint arra, hogy összefogással, a magyar emberek egészségének megőrzésével, a különböző betegségek megelőzésével három-négy ezer milliárd forintot takaríthat meg az állam évente.

A teljes adás megtekinthető a mediaklikk.hu portálon.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!