Világhírű vendég a TF-en!
2017. február 16.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

A napokban Budapestre érkezett, és a Testnevelési Egyetemre is ellátogatott a 43 esztendős Dzson Ki Jung, az egyszeres olimpiai és háromszoros világbajnok dél-koreai cselgáncsozó. A 25 évesen visszavonuló, világhírű sportembert hétfőn dr. Kádár Judit, a Nemzetközi Osztály vezetője, valamint dr. Németh Endre, a Küzdősportok Tanszék vezetője fogadta a TF-en.

Világhírű vendég a TF en

Dzson Ki Jung hazájában hosszú évekkel ezelőtt megálmodta és létre is hozta a dzsúdós kollégiumot, amely aztán küzdősport-centrummá, később pedig egyetemmé nőtte ki magát. A hétfői megbeszélésen a két egyetem közti kapcsolatfelvételről, továbbá a lehetséges együttműködés kialakításáról egyeztetett a TF-en.

„Korának legnevesebb cselgáncsozója volt, öt éven át őrizte veretlenségét, azért vonult vissza fiatalon, mert addigra már mindent megnyert – mondta érdeklődésünkre dr. Németh Endre. – Visszavonulását követően szövetségi kapitányként több olimpiát is nyert, az az időszak volt a koreai cselgáncsozás aranykora. Tagja a sportág Hírességek Csarnokának, és a nemzetközi szövetség, az IJF utazó nagykövete. Méltán nevezhetjük a sportág történetének emblematikus figurájának. Budapesti látogatása alkalmával Újpesten továbbképzést tartott, előadását a hazai szakemberek vastapsa zárta.”

Aktív pályafutása befejezését követően ledoktorált, a fent említett dél-koreai egyetemnek ő a vezetője.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!