Doctor Honoris Causa 2017
2017. március 1.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Kedden délelőtt rendezték a Testnevelési Egyem nyilvános ünnepi szenátusi ülését. Az eseményen került sor a Doctor Honoris Causa, tiszteletbeli doktor kitüntető cím és a Kiváló PhD Oktatói díj átadására, amelyet Prof. Dr. h. c. Mocsai Lajos rektor – a Testnevelési Egyetem vezetősége mellett Dr. Tulassay Tivadar, a Semmelweis Egyetem egykori rektora és Dr. Szendrő Péter, az Országos Tudományos Diákköri Tanács elnökének jelenlétében - adott át.

Doctor Honoris Causa 2017

Az ünnepségen, a Testnevelési Egyetem Hepp Ferenc termében a Testnevelési Egyetem Szenátusa a Sport- és Természettudományi Kutatóközpont, valamint az Egészségtudományi és Sportorvosi Tanszék előterjesztése és az Egyetemi Doktori Tanács véleménye alapján Doctor Honoris Causa kitüntető címet adományozott Dr. Kiss Ádám és Dr. Higuchi Mitsuru (Japán) professzor úrnak.

Dr. Kiss Ádám professzor laudációját Dr. Tóth Miklós egyetemi tanár, a Természettudományi Intézet mb. igazgatója, az Egészségtudományi és Sportorvosi Tanszék vezetője mondta el, míg Dr. Higuchi Mitsuru, a másik Doctor Honoris Causa címben részesülő professzor méltatását Dr. Radák Zsolt egyetemi tanár, a Sport- és Természettudományi Központ igazgatója ismertette.

A tiszteltbeli doktor kitüntető címeket az eseményen Prof. Dr. h. c. Mocsai Lajos rektor adta át. Ezt követően a Kiváló PhD Oktatói díj átadásra következett, amelyet Dr. Takács Ferenc professor emeritus vehetett át, Dr. Tihanyi József, az Egyetemi Doktori Tanács elnökének méltatását követően. Az esemény zárásaként a rektori folyósón leleplezték a  Doctor Honoris Causa márványtáblát, immár az új, arannyal szedett nevekkel, és azt követően megkezdődött a II. PhD Szimpózium.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!