Életpályát kínálunk
2017. március 22.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Katus Tamás hatszoros világ- és kétszeres Európa-bajnok aerobikos, számos hobbija van, a sport az élete. Ezt a szemléletet próbálja átadni tanítványainak, hallgatóinak a Torna, RG, Tánc és Aerobik Tanszék 45 esztendős adjunktusa – ezúttal vele beszélgettünk.

Életpályát kínálunk - Katus Tamás interjú

Mennyire népszerű hazánkban az aerobik és egyáltalán a tornasport?

Nyilván elfogult vagyok ezzel kapcsolatban, hiszen hosszú évek óta ebben a sportágban élek – válaszolta érdeklődésünkre Katus Tamás. – Az biztos, hogy egyedülálló lehetőségeket rejt magában a tornasport, akár versenyszerűen űzzük, akár szabadidősportként. Minden izmot megmozgat, ráadásul az alapjai számos más sportágban hasznosíthatók. Sokan talán bele sem gondolnak, mennyire sokrétű sportág a torna, már az edzésprogram kialakítása is rendkívül összetett feladat – hát még az elvégzése!

Ha reklámszakemberként dolgozna, hogyan próbálná a Torna RG, Tánc és Aerobik Tanszék felé terelni a tanulni vágyó fiatalokat?

A válaszom nem reklám lesz, hanem tény: aki felvértezi magát a nálunk oktatott szaktudással, annak egészen biztosan nem kell izgulnia majd, hogy lesz-e munkája, vagy hogy miből fog megélni tanulmányai befejezését követően. Bátran kijelenthetem, hogy mi egyúttal életpályát is kínálunk hallgatóink számára.

Világ- és Európa-bajnok sportolóként ráadásul kivételes élettapasztalatokat is megoszthat velük.

Igyekszem a lehető legtöbbet átadni a hallgatóknak. Amikor egy-egy csoportnak a legelső órát tartom, mindig gondosan ügyelek rá, hogy szóba se hozzam magát a tantárgyat, az első és legfontosabb feladatom ugyanis, hogy közeledjen egymáshoz a látásmódunk. Nálam ez az alap.

Olvastam, hogy jó néhány hobbija van, egyebek mellett síel, vitorlázik és búvárkodik – hogyan jut minderre ideje?

És még kutyákkal is foglalkozom. Az idő? Nos, az embernek mindig arra jut ideje, amire akarja, ilyen egyszerű.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!