Hírek

Életpályát kínálunk

Katus Tamás hatszoros világ- és kétszeres Európa-bajnok aerobikos, számos hobbija van, a sport az élete. Ezt a szemléletet próbálja átadni tanítványainak, hallgatóinak a Torna, RG, Tánc és Aerobik Tanszék 45 esztendős adjunktusa – ezúttal vele beszélgettünk.

Életpályát kínálunk - Katus Tamás interjú

Mennyire népszerű hazánkban az aerobik és egyáltalán a tornasport?

Nyilván elfogult vagyok ezzel kapcsolatban, hiszen hosszú évek óta ebben a sportágban élek – válaszolta érdeklődésünkre Katus Tamás. – Az biztos, hogy egyedülálló lehetőségeket rejt magában a tornasport, akár versenyszerűen űzzük, akár szabadidősportként. Minden izmot megmozgat, ráadásul az alapjai számos más sportágban hasznosíthatók. Sokan talán bele sem gondolnak, mennyire sokrétű sportág a torna, már az edzésprogram kialakítása is rendkívül összetett feladat – hát még az elvégzése!

Ha reklámszakemberként dolgozna, hogyan próbálná a Torna RG, Tánc és Aerobik Tanszék felé terelni a tanulni vágyó fiatalokat?

A válaszom nem reklám lesz, hanem tény: aki felvértezi magát a nálunk oktatott szaktudással, annak egészen biztosan nem kell izgulnia majd, hogy lesz-e munkája, vagy hogy miből fog megélni tanulmányai befejezését követően. Bátran kijelenthetem, hogy mi egyúttal életpályát is kínálunk hallgatóink számára.

Világ- és Európa-bajnok sportolóként ráadásul kivételes élettapasztalatokat is megoszthat velük.

Igyekszem a lehető legtöbbet átadni a hallgatóknak. Amikor egy-egy csoportnak a legelső órát tartom, mindig gondosan ügyelek rá, hogy szóba se hozzam magát a tantárgyat, az első és legfontosabb feladatom ugyanis, hogy közeledjen egymáshoz a látásmódunk. Nálam ez az alap.

Olvastam, hogy jó néhány hobbija van, egyebek mellett síel, vitorlázik és búvárkodik – hogyan jut minderre ideje?

És még kutyákkal is foglalkozom. Az idő? Nos, az embernek mindig arra jut ideje, amire akarja, ilyen egyszerű.

torna,aerobik,interjú,Torna, RG, Tánc és Aerobik Tanszék,Katus Tamás