Amerikai és japán vendégek a Testnevelési Egyetemen
2017. március 27.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

A Testnevelési Egyetem 2017. március 13. és 17. között egy amerikai partnerintézmény a Slippery Rock University (SRU) vendégoktatóját fogadta. Dr. Joanne Leight az itt töltött idő alatt három különböző rekreáció, illetve testnevelő szakos csoportnak tartott gyakorlati órát, de mellette egy japán küldöttség is a TF-re látogatott.

Amerikai és japán vendégek a Testnevelési Egyetemen (Joanne Leigh)

Az amerikai vendégoktató a gyakorlati óráin a hallgatók megismerkedhettek a softball alapjaival, valamint a Hepp Ferenc teremben megrendezésre kerülő Erasmus tájékoztatón, Dr. Joanne Leight részletesebben is bemutatta az érdeklődőknek egyetemét.

Az Egyesült Államokban szövetségi kapitányként is dolgozó edző pedagógia területén doktorált, tudományos tapasztalataikat egy konzultáció során Dr. Makszin Imrével osztották meg. Egyetemünk két oktatója, Dr. Ökrös Csaba és Dr. Farkas Judit is többször találkozott vendégünkkel.

Amerikai és japán vendégek a Testnevelési Egyetemen (Tsukuba)

Párhuzamosan az amerikai előadóval érkezett Budapestre egy japán különítmény, a Tsukuba Egyetem vízilabdacsapata. A pólósokkal tartott Prof. Hideki Takagi, a biomechanikai vizsgálatok szakértője, aki egy hetet töltött Magyarországon. A hallgatók több oktatáson is részt vettek és a japán professzor találkozott Dr. h. c. Mocsai Lajossal, egyetemünk rektorával. Megbeszélésük alkalmával a Nemzetközi Igazgatóság vezetője, Dr. Kádár Judit és az NKI munkatársai közösen egyeztették a két intézmény hosszú távú együttműködési lehetőségeit. Nemes Roland, aki a Testnevelési Egyetemen végzett, de jelenleg a Tsukuba Egyetem oktatója már korábban is kulcsszerepet játszott a két intézmény partnerkapcsolatainak kialakításában.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!