Beszámoló: Kolozsvárott, a Babes-Bolyai Egyetemen jártam
2017. március 28.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Az elmúlt héten az Erasmus Mobility Teaching Program keretén belül 5 napot Kolozsvárott töltöttem az egyetem Sport Fakultásán.

Beszámoló: Kolozsvárott a Babes Bolyai Egyetemen jártam

Két témakörben tartottam órákat: Az egyik angol órán az Atlétika szaknyelvét tanítottam a II. éves Kinezioterápia szakosoknak (ez a mi Humánkineziológia szakunknak felel meg). A hallgatók nyelvi színvonala igen magas volt, és a csaknem 100 perces óra alatt végig nagy figyelemmel és aktívan vettek részt az órán, amelyre beült egy kint tanuló TF-es diáklány is, bár nem abba a csoportba tartozott. Láthatóan élvezték az órát.

A Turizmus földrajza előadást magyarul tartottam a magyar tagozat hallgatóinak, aminek nagyon örültek, mert nem minden tárgyukat hallgathatják magyarul.

Az órák mellett szakmai megbeszélést és tapasztalatcserét folyatattam a nyelvtanár kollégával, aki nem a Kar alkalmazásában áll, hanem csak „bérlik” az egyetem Bölcsészkaráról. Emellett megismerkedtem több tantárgy oktatásának problémáival és egy rövid időre fogadott a Kar dékánja is.

Maga az intézmény nagyon szerencsés környezetben, a hatalmas területű Sport Parkban helyezkedik el, rengeteg pályával, parkosított zöld területtel, paddal, ivókúttal. A kitűnő szállásom is a Park területén volt.

Nagyon kedves fogadtatásban volt részem, minden tekintetben gondoskodtak rólam.

„Szabadidőmben” pedig – amikor csak tehettem –, bementem a városba megnézni a régi műemlékeket, a Botanikus kertet, vagy a Központi Parkban sétálgattam.

Összességében nagyon jól éreztem magam és külön örömmel töltött el, hogy mindenki dicsérte az ott tanuló TF-es diákokat.

Nemerkényi Krisztina

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!